Είναι επίσημο! Ο Σεθ Μάγιερς οικοδεσπότης των φετινών Χρυσών Σφαιρών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:52
24/11

Είναι επίσημο! Ο Σεθ Μάγιερς οικοδεσπότης των φετινών Χρυσών Σφαιρών

Με εμπειρία στο Saturday Night Live, ο παρουσιαστής του «Late Night», έρχεται αντιμέτωπος με τη χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο παρουσιαστής και κωμικός ηθοποιός Σεθ Μάγιερς συμφώνησε με την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ για να είναι ο οικοδεσπότης της φετινής τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2018.

Μετά την απογοητευτική, περσινή εμφάνιση του Τζίμι Φάλον, ο Μάγιερς που παρουσιάζει με επιτυχία από το 2014 τη βραδινή εκπομπή «Late Night With Seth Meyers» του NBC, υπήρξε οικοδεσπότης των Emmys το 2014, και μέλος της συγγραφικής ομάδας των τελετών Χρυσών Σφαιρών την περίοδο 2013-2015, ήταν η φυσική επιλογή για τον ρόλο του οικοδεσπότη.

Η πρόεδρος της Ένωσης, Μέγιερ Τάτνα, συνόδευσε την απόφαση με την ακόλουθη δήλωση: «Στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Σεθ Μάγιερς ως παρουσιαστή για τη φετινή χρονιά. Με το έμφυτο χιούμορ, τη σπιρτάδα του αλλά και την ικανότητα να γοητεύει το κοινό, ο Σεθ θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε την εορταστική παράδοση της αναγνώρισης και βράβευσης των καλύτερων σε σινεμά και τηλεόραση.»

Ο Μάγιερς θα αναλάβει το δύσκολο έργο της 75ης τελετής και παράλληλα την πρώτη δημόσια απονομή βραβείων τέτοιου βεληνεκούς, που θα αποτελέσει κριτήριο διαχείρισης της επικαιρότητας, δεδομένου του έντονου δημόσιου ενδιαφέροντος για τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης του Χόλιγουντ.  Πέρα από τον Μάγιερς, οι υπέυθυνοι του σόου προσέγγισαν παράλληλα την Έλεν Ντε Τζένερις και τις Έιμι Πόλερ και Τίνα Φέι, οι οποίες δεν ήθελαν να αμαυρώσουν την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίασή τους την περίοδο 2013-2015. 

Η παραγωγή των Χρυσών Σφαιρών αναφέρει πως γίνεται όλο και πιο δύσκολο να «κλείσουν» μεγάλα αστέρια για την παρουσίαση του σόου, μιας και η δέσμευση είναι μεγάλη και η κριτική μετά την τελετή, πολύ αυστηρή. Κρίνοντας από την απονομή των Oscars, η τηλεθέαση των μεγάλων κινηματογραφικών βραβείων βρίσκεται εδώ και χρόνια σε πτώση. Η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου δέχτηκε αρκετά «όχι, ευχαριστώ» πριν καταλήξει ξανά στον Τζίμι Κίμελ, ο οποίος έκανε ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά και επιστρέφει για τα Oscars 2018. Από την άλλη, οι Χρυσές Σφαίρες δεν είχαν «οικοδεσπότη» πριν ξεκινήσει την παράδοση ο Ρίκι Τζερβές το 2010.

Καλή επιτυχία στον Σεθ!