«Είναι μία επίθεση στις αισθήσεις»: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι μιλά για τη «μητέρα!» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:23
24/11

«Είναι μία επίθεση στις αισθήσεις»: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι μιλά για τη «μητέρα!»

Το πιο πρόσφατο roundtable του Hollywood Reporter έδωσε τη δυνατότητα στον δημιουργό της πιο αμφιλεγόμενης ταινίας της χρονιάς να υπερασπιστεί το έργο του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Hollywood Reporter εδώ και χρόνια φροντίζει να μαζεύει τους καλύτερους του Χόλιγουντ από κάθε καλλιτενχική κατηγορία και να φιλοξενεί μια σειρά από τσυζητήσεις που μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός κινηματογραφικού σχολίου. Στο πιο πρόσφατο roundtable φιλοξένησε σεναριογράφους που μίλησαν για ταινίες που έγραψαν, και κάποιοι από αυτούς σκηνοθέτησαν, τη φετινή χρονιά.

Ανάμεσα τους, ο Ντάρεν Αρονόφσκι μίλησε για την αμφιλεγόμενή του «μητέρα!», την επίθεση που δέχτηκε η ταινία του από μερίδα κριτικής αλλά και τις πολλές αρνητικές αντιδράσεις του κοινού.  

«Ξέραμε ότι αυτό που θα προκύψει θα ήταν μια επίθεση στις αισθήσεις. Και πάλι όμως, αν διαβάσετε οποιαδήποτε εφημερίδα και παρατηρήσετε τα πρωτοσέλιδά τους, το τί συμβαίνει σε κάθε τομέα της εφημερίδας είναι πολύ πιο περίεργο σε σχέση με την ταινία μου. Αλλά νομίζω πως πως αν μπεις σε ένα σπίτι και βάλεις αναγνωρισμένους ηθοποιούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα οποία ταυτίζεσαι, υπάρχει ένα διαφορετικό επίπεδο έντασης. Ξέραμε ότι θα υπάρξει μια μεγάλη έκρηξη αλλά ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι γι' αυτό, το ότι θα κάνουμε ένα φιλμ που θα προκαλέσει συζητήσεις.»

Για τις αρνητικές κριτικές είπε: «Ο μέντορας μου, ο Στιούαρτ Ρόζενμπεργκ, έλεγε πάντα ότι οι κακές κριτικές πληγώνουν αλλά οι καλές είναι χειρότερες. Έχω μάθει να ζω μ' αυτό. Στον σημερινό κόσμο δε μπορείς πια να αποφύγεις την πληροφορία, έρχεται από παντού και σε βομβαρδίζει, ώστε να έχεις την αίσθηση του να γνωρίζεις τι συμβαίνει πάντου. Δε με ενοχλεί αυτό, με συναρπάζει.»

Οι ταινίες που τον έχουν επηρεάσει περισσότερο ήταν πάντα αυτές που προκαλούσαν μετά πολλές συζητήσεις στο κοινό «Ο φόβος μου ήταν πάντα να μη γίνω ένα κομμάτι μιας χρήσεως για το σινεμά, σαν ένα γεύμα από τα McDonald's. Ο πρώτος κανόνας είναι να μην κάνεις το κοινό να βαριέται. Είτε διασκεδάζει είτε όχι, αν σκέφτεται τους χαρακτήρες και παρακολουθει την πλοκή αντί να κοιτά σε μια δεύτερη οθόνη, έχεις πετύχεις το στόχο σου.»

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο: