O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει ως Όμπι-Ουαν στο Επεισόδιο 9; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:04
26/6

O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει ως Όμπι-Ουαν στο Επεισόδιο 9;

Εδώ και καιρό η Lucasfilm ετοιμάζει μία σόλο ταινία για τον Όμπι-Ουαν Κενόμπι, αλλά η Δύναμη μπορεί να τον καλέσει νωρίτερα.

Από τον Πάνο Γκένα

Η πρόσφατη κυκλοφορία του «Solo» δεν απογειώθηκε έτσι όπως περίμενε η Lucasfilm. Τα νεύρα μιας μερίδας σκληροπυρηνικών θαυμαστών της σειράς λόγω «The Last Jedi», το εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δυο κυκλοφορίες, τα προβλήματα της παραγωγής και μία ιστορία που ουσιαστικά δεν πρόσφερε κάποιο νέο στοιχείο, προσγείωσαν απότομα τις προσδοκίες της Ντίσνεϊ. Το τελευταίο διάστημα φημολογείται πως η ομάδα προγραμματισμού και παραγωγής της εταιρείας ξανασκέφτεται τα επόμενα spin-off.

Μέχρι να έχουμε επίσημη ανακοίνωση, λοιπόν, η Lucasfilm δεν το βάζει κάτω και φαίνεται πως ετοιμάζεται να επιστρέψει έναν φίλο από τα παλιά, στο τελικό «επεισόδιο» του saga των Σκάιγουοκερ. Αν και πηγή της είδησης είναι η διόλου έγκριτη (σε αυτόν και σε όποιον άλλο γαλαξία!) The Sun, φήμες θέλουν τον Γιουαν ΜακΓκρέγκορ να επιστρέφει ως Όμπι-Ουάν Κενόμπι στο «Star Wars» για το Επεισόδιο 9 σε σκηνοθεσία Τζ. Τζ. Έιμπραμς.

Πως μπορεί να «δικαιολογηθεί» ο Κενόμπι; 

[ΠΡΟΣΟΧΗ spoilers] Μετά τον χαμό της Κάρι Φίσερ (το πως θα διαχειριστούν τον χαρακτήρα της οι σεναριογράφοι είναι ομολογουμένως ένας δημιουργικός πονοκέφαλος), και την απώλεια των Χαν Σόλο, Λουκ, το Επεισόδιο 9 έχει κόψει δεσμούς με τους τρεις πρωταγωνιστές της original τριλογίας. Είναι λοιπόν πιθανό τα «φαντάσματα» της Δύναμης να δώσουν τη λύση και να δικαιολογήσουν παρελθούσες παρουσίες. Με αυτό τον τρόπο ο Κενόμπι και ο Λουκ είναι λογικό να εμφανιστούν στο Επεισόδιο 9, όπως συνέβη με τον Γιόντα στο «Last Jedi». Από την άλλη, ο Άλεκ Γκίνες έχει ήδη εμφανιστεί ως φάντασμα της Δύναμης, οπότε πόσο εύκολα θα δεχτεί το κοινό τον ΜακΓκρέγκορ; Το τελευταίο δεν εμπόδισε την παραγωγή να ζητήσει από τον ΜακΓκρέγκορ να ηχογραφήσει μία ατάκα για το «Η Δύναμη Ξυπνάει». [ΤΕΛΟΣ spoilers].

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ είχε δηλώσει μετά τη νίκη του στις φετινές Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερος ηθοποιός σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για το «Fargo») για την πιθανή επιστροφή του σε έναν γαλαξία πολύ μακρινό ότι: «Υπάρχουν αρκετές συζητήσεις και θα χαιρόμουν πολύ να τον υποδυθώ ξανά, αλλά δεν ξέρω τίποτα περισσότερο από εσάς». Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019, ημερομηνία προβολής του ατιτλοφόρητου ακόμα «Star Wars», έχουμε καιρό για να μάθουμε περισσότερα...