«Fordlandia»: Ο Βέρνερ Χέρτζογκ επιστρέφει στον Αμαζόνιο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:10
15/6

«Fordlandia»: Ο Βέρνερ Χέρτζογκ επιστρέφει στον Αμαζόνιο

Το όραμα του Χένρι Φορντ για τη δημιουργία μιας αμερικανικής πόλης μέσα στον Αμαζόνιο, μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Βέρνερ Χέρτζογκ κάνει το πέρασμα στην τηλεόραση με ένα πρότζεκτ το οποίο του ταιριάζει αρκετά, καθώς η εμμονή με τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτισμού στα βάθη του Αμαζονίου συνδέεται με κάποιο τρόπο με μια παλιότερη στιγμή της φιλμογραφίας του. Το «Fitzcarraldo» που έκανε το 1982, εκτός του ότι παραμένει ως σήμερα μια από τις πιο διάσημες ταινίες του, στιγματίστηκε από τη προσωπική του εμμονή να παραμείνει για πολύ καιρό εκεί, κάτω από αδύνατες συνθήκες κινηματογράφησης για να κάνει το όραμά του πραγματικότητα. 

Τώρα λοιπόν ο Χέρτζογκ αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του «Fordlandia», μια ιστορία που βασίζεται στο βιβλίο του Γκρεγκ Γκράντιν το οποίο με τη σειρά του ερευνά ένα καινοτόμο όραμα που είχε ο Χένρι Φορντ τη δεκαετία του 1920, να χτίσει την ιδανική αμερικανική πόλη στην καρδιά του Αμαζονίου. Το «Fordlandia», όπως θα τιτλοφορείται η σειρά, θα μετατραπεί σε σειρά από τον σεναριογράφο Κρίστοφερ Γουίλκινσον («Nixon», «Ali», «Pawn Sacrifice») και θα περιγράφει τη σύλληψη της ιδέας από έναν εκ των πλουσιότερων αμερικανών εκείνης της εποχής, τον Φορντ, μέχρι την εμμονή του για την υλοποίησή της.

«Το Fordlandia είναι μια εκπληκτική αληθινή ιστορία και είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με τον Βέρνερ, έναν από τους σπουδαιότερες σκηνοθέτες του κόσμου, αλλά και τον Κρίστοφερ Γουίλκινσον, έναν πολύ καλό σεναριογράφο. Η ιστορία ενός εκατομμυριούχου με απόλυτη δύναμη που προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όραμα που έχει για την θέση της Αμερικής στον κόσμο, είναι πολύ επίκαιρη» δήλωσε ο παραγωγός Ασόκ Άμριτραζ. 

Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για πρωταγωνιστές αλλά και το δίκτυο το οποίο θα προβάλλει τη σειρά.