Γκαλ Γκαντότ και Άρμι Χάμερ στα ίχνη του Κένεθ Μπράνα για το νέο «Έγκλημα στο Νείλο» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:02
16/10

Γκαλ Γκαντότ και Άρμι Χάμερ στα ίχνη του Κένεθ Μπράνα για το νέο «Έγκλημα στο Νείλο»

Μετά την εμπορικά επιτυχημένη κινηματογραφική αναβίωση του «Εγκλήματος στο Οριάν Εξπρές», ο Κένεθ Μπράνα διασκευάζει άλλη μία πασίγνωστη ιστορία της Άγκαθα Κρίστι.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Και μετά τα φετινά Όσκαρ, μία Wonder Woman κι ένας Man from U.N.C.L.E. (γιατί φανταζόμαστε πως το «Lone Ranger» θα θέλει να το ξεχάσει και ο ίδιος) έτοιμοι για «Έγκλημα στο Νείλο»!

Κατά την προσφιλή τακτική των μεγάλων στούντιο, που βλέπουν πια όλες τις παραγωγές τους ως franchises και ευελπιστούν σε συνέχειες, στο τέλος της ταινίας «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» γίνεται μια νύξη για ένα έγκλημα που συνέβη στο Νείλο και που μόνο ο ντετέκτιν Ηρακλής Πουαρό θα μπορούσε να λύσει. Και απ' ότι φαίνεται θα το κάνει, μιας και η Fox ήταν αρκετά ικανοποιημένη από την εμπορική πορεία της ταινίας που έφερε ξανά το λογοτεχνικό σύμπαν μυστηρίου της Άγκαθα Κρίστι στις οθόνες μας και δίνει το πράσινο φως για τη συνέχεια.

Η Γκαλ Γκαντότ και ο Άρμι Χάμερ είναι τα πρώτα μεγάλα ονόματα που ανακοινώνονται στο καστ της ταινίας, η οποία θα βασίζεται στο μυθιστόρημα που πρωτοεκδόθηκε το 1937. Ο Μάικλ Γκριν, σεναριογράφος του «Οριάν Εξπρές», θα αναλάβει και πάλι τη μεταφορά, προσθέτοντας έναν ακόμη μεγάλο τίτλο στο βιογραφικό του, μετά τα πρόσφατα «Logan», «Alien: Covenant» και «Blade Runner 2049». Ο Μπράνα θα έχει πάλι τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εγχείρημα που κρίθηκε πετυχημένο, οπότε ετοιμαστείτε να ξαναδείτε το «μοντέρνο» μουστάκι του κλασικού λογοτεχνικού ήρωα.

Θυμίζουμε πως το «Έγκλημα στο Νείλο», ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία της Κρίστι, κουβαλάει κι αυτό πίσω του μια δυνατή κινηματογραφική διασκευή, αυτή του 1978 με τον Πίτερ Ουστίνοφ στο ρόλο του Πουαρό και συμπρωταγωνιστές τις Μπέτι Ντέιβις, Μία Φάροου, Μάγκι Σμιθ και Άντζελα Λάνσμπουρι.

Η ταινία έχει αρχικά προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου 2019, μία από τις πιο «καυτές» ημερομηνίες της επόμενης σεζόν, μιας και την ίδια μέρα θα κάνουν πρεμιέρα το τελευταίο Επεισόδιο Star Wars σε σκηνοθεσία Τζ. Τζ. Έιμπραμς (σχετικά με το saga των Σκάιγουοκερ), αλλά και η κινηματογραφική διασκευή του υπερ-επιτυχημένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «Wicked» του Στίβεν Ντάλντρι. Τελικά η Fox το ξανασκέφτηκε και επανατοποθέτησε το «Έγκλημα» λίγο πιο μακριά, στις 2 Οκτωβρίου 2020!