15 εκατ. $ το επεισόδιο! Η τελευταία σεζόν «Game of Thrones» είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:23
14/3

15 εκατ. $ το επεισόδιο! Η τελευταία σεζόν «Game of Thrones» είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών

Στελέχη του επιτυχημένου, συνδρομητικού καναλιού, μίλησαν για τα οικονομικά άγχη του «Game of Thrones», «Big Little Lies» και για την πρώτη ανάγνωση των σεναρίων του τελευταίου κύκλου.

Από τον Πάνο Γκένα

Η Φραντσέσκα Όρσι, επικεφαλής των σειρών του HBO, και ο Κέισι Μπλόιζ, Διευθυντής προγραμματισμού, βρέθηκαν στο Ισραήλ για το παγκόσμιο συνέδριο τηλεοπτικών δικτύων INTV και στην ομιλία τους αναφέρθηκαν εκτεταμένα για τα δυο υπερεπιτυχημένα πρότζεκτ του συνδρομητικού καναλιού, «Game of Thrones» και «Big Little Lies».

«Από την άποψη του μπάτζετ, το να προχωρήσουμε στη δεύτερη σεζόν "Big Little Lies" χωρίς αλλες επιλογές, ήταν σαν βιασμός», είπε η Ορσί, ξεσηκώνοντας άμεσα ένα αρνητικό σχολιασμό από τα διεθνή μέσα. Στη συνέχεια ακολούθησε απολογητική δήλωση που αφορούσε τη χρήση της λέξης «βιασμός». «Προφανώς αισθάνομαι πολύ άσχημα για την κακή επιλογή των λέξεων. Είμαστε πολύ περήφανοι για το "Big Little Lies" και ενθουσιασμένοι για τη δεύτερη σεζόν». Το «Big Little Lies» με αμοιβές που φτάνουν το 1 εκατομμύριο/επεισόδιο για τις Κίντμαν και Γουίδερσπουν, με έξτρα κόστη τα χρήματα του υπόλοιπου καστ που επιστρέφει σύσσωμο, εκτόξευσαν τον προϋπολογισμό της σειράς που είχε ξεκινήσει με την ιδέα της μίας (και μόνης) σεζόν.

Παρόλα αυτά, το «ψέματα» της θηλυκής συμμορίας του ΗΒΟ δεν είναι τα μόνα που αγχώνουν τους Όρσι και Μπλόιζ. Στην ομιλία τους είπαν πως κάθε επεισόδιο της επερχόμενης όγδοης και τελευταίας σεζόν του «Game of Thrones» θα κοστίζει 15 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών. Στην ερώτηση για το αν το κανάλι θα είναι εξίσου γαλαντόμο και στα spin-off που έχουν ηδη ανακοινωθεί και βρίσκονται σε ανάπτυξη, η απάντηση ήταν βεβαίως. «Τα 50 εκατομμύρια $ ανα σεζόν δεν θα φτάσουν για αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Στοχεύουμε ψηλά», ανέφερε η Ορσί σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Συγκριτικά, η πρώτη σεζόν 10 επεισοδίων του «Game of Thrones» είχε κοστίσει 50-60 εκατομμύρια $. Ο πιλότος είχε μπάτζετ 10 εκατ. και τα υπόλοιπα επεισόδια ένα μέσο κόστος 6 εκατομμυρίων το καθένα.

Στο πάνελ η Όρσι αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγνωση του σεναρίου της τελευταίας σεζόν από το σύνολο του καστ, κάτι που έγινε σχετικά πρόσφατα. «Ήταν μια πραγματικά πολύ δυνατή στιγμή στη ζωή και στην καριέρα μας. Κανείς από το καστ δεν είχε λάβει προηγουμένως τα σενάρια και ξαφνικά ένας προς ένα βρίσκονταν αντιμέτωποι με το θάνατό τους. Στο φινάλε, στα τελευταία λόγια του τελευταίου σεναρίου, τα δάκρυα άρχισαν να κυλούν. Ακολούθησε χειροκρότημα που διήρκεσε 15 λεπτά».

Μήπως ο Τζον και η Ντενίρις κινδυνεύουν από τα σαδιστικά σενάρια των δημιουργών της σειράς πολύ πιο νωρίς; Από αυτά που ξέρουμε ήδη, οι παραγωγοί πήραν την απόφαση να γυρίσουν πολλά και διαφορετικά φινάλε προκειμένου να αποφευχθούν οριστικά οι διαρροές που θα αποκαλύψουν το φινάλε της σειράς νωρίτερα. «Ξέρω ότι πρόκειται να γυρίσουν διαφορετικές εκδοχές έτσι ώστε κανείς να μην ξέρει τι θα συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέισι Μπλόις.

Το ίδιο είχε συμβεί και για το περίφημο επεισόδιο του «Ντάλας» με τίτλο "Who Shot J.R.?" αλλά και για τα «Breaking Bad» και «Sopranos». Η διαφορά εδώ είναι πως το καστ δεν θα μάθει πιο είναι το πραγματικό, μέχρι να μεταδοθεί στον αέρα!

Υπομονή λοιπόν, μέχρι να επιστρέψουν τα «παιχνίδια» το 2019.