«Generation Friends»: Ένα νέο βιβλίο σηματοδοτεί τα 25 χρόνια από τη μέρα που γνωρίσαμε τα «Φιλαράκια» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:20
23/8

«Generation Friends»: Ένα νέο βιβλίο σηματοδοτεί τα 25 χρόνια από τη μέρα που γνωρίσαμε τα «Φιλαράκια»

Το πιο πετυχημένο sitcom της δεκαετίας του '90 ήταν γεμάτο ακυρωμένες ιδέες και παρασκήνια μέχρι να φτάσει στη μορφή που όλοι ξέρουμε, και ένα βιβλίο αποκαλύπτει πολλα και άγνωστα ως σήμερα trivia.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στις 22 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη μέρα που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο από τα «Φιλαράκια», αν και για πολλούς θαυμαστές τους αυτή η μέρα μοιάζει περίπου σαν χθες. Άλλωστε, με τις πολλαπλές προβολές τους και στην Ελλάδα από την τηλεόραση (από το Star εκείνα τα χρόνια), τα διάσημα DVD αργότερα και το νέο binge-watching που ακολούθησε την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους από το Netflix, τα «Φιλαράκια» μοιάζουν αγέραστα στο κοινό τους. 

Η σειρά, που στην αρχή είχε το δοκιμαστικό τίτλο «Friends Like Us», πέρασε όπως όλες από 40 κύματα μέχρι να φτάσει στη μορφή που ξέρουμε, με τους χαρακτήρες να αλλάζουν χαρακτηρίστικα και άλλους ηθοποιούς να προτείνονται αρχικά στη θέση των τελικών. Πολλά από αυτά περιγράφει το βιβλίο «Generation Friends» που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με αφορμή την επέτειο τηε 25ετίας. Το Entertainment Weekly παρουσίασε μερικά ενδιαφέροντα κομμάτια του βιβλίου που σχετίζονται με τις ζυμώσεις μέχρι τις πρώτες προβολές. 

Σε ένα από αυτά αναφέρεται το πρόβλημα που υπήρχε με τη Τζένιφερ Άνιστον και την πιθανότητα να σταματούσε από τη σειρά μετά την πρώτη περίοδο. Συγκεκριμένα, η Άνιστον είχε γυρίσει πριν από τα «Φιλαράκια» του NBC, μια σειρά για το «αντίπαλο» CBS, το «Muddling Through», στο οποίο είχε συμβόλαιο για να συνεχίσει εφόσον η σειρά πήγαινε καλά. Το δίκτυο δεν είχε αποφασίσει ακόμη και πέταξε τη σειρά για το καλοκαιρινό πρόγραμμα, στη βραδινή ζώνη ττου Σαββάτου, με το NBC (που ήθελε οπωσδήποτε την Άνιστον να συνεχίσει) να απαντά με μια σειρά τηλεταινιών βασισμένων στα μυθιστορήματα της Ντάνιελ Στιλ, περιεχόμενο που φυλούσε για το χειμώνα αλλά θυσίασε με σκοπό να διαλύσει τα νούμερα του «Muddling Through». Έτσι έγινε τελικά, η σειρά κόπηκε και η Άνιστον συνέχισε. 

Περιγράφονται επίσης μια σειρά από debates για το αν οι ήρωες θα έπρεπε να είναι όλοι λευκοί ή από διαφορετικές εθνότητες, η πιθανότητα ενός έβδομου μόνιμου χαρακτήρα, μεγαλύτερου ηλικιακά, για το άπλωμα του target group της σειράς, το όνομα της Τζανίν Γκαρόφαλο που πρωτακούστηκε για τη Μόνικα όπως και τα πρώτα χαρακτηριστικά του Τζόι, που του έδιναν καταγωγή από το Σικάγο, ενώ αυτός με τη Μόνικα προορίζονταν ως το πρώτο ζευγάρι της σειράς.