Ο Τζορτζ Μάρτιν μιλά για τα πρίκουελ του «Game of Thrones» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:47
13/6

Ο Τζορτζ Μάρτιν μιλά για τα πρίκουελ του «Game of Thrones»

Το HBO ανακοίνωσε επίσημα πρίκουελ και ο συγγραφέας του «A Song of Ice and Fire» αποσαφηνίζει τις λετπομέρειες.

Από τον Πάνο Γκένα

 

Στην περίπτωση που νομίζατε πως θα εγκαταλείψετε το Γουέστερος μετά το φινάλε του «Game of Thrones», τότε ξανασκεφτείτε το! Το ΗΒΟ προγραμματίζει τηλεοπτικά πρίκουελ και συγκεκριμένα ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν και η σεναριογράφος του «Kingsman» Τζέιν Γκόλντμαν, θα αναλάβουν να μας ταξιδέψουν χιλιάδες χρόνια πίσω. Δεν θα είναι όμως οι μόνοι.

«Ναι, πρόκειται για πρίκουελ και όχι συνέχεια. Κανένας από τους χαρακτήρες ή τους ηθοποιούς του Game of Thrones δεν θα εμφανιστεί στη νέα σειρά. Όλα όσα συζητιούνται σχετικά με τις νέες σειρές θα είναι πρικουελ, όπως είχα ξαναπεί», αναφέρει ο Μάρτιν στο προσωπικό του ιστολόγιο. «Βάζουμε πραγματικά το πρόθεμα pre- στη λέξη prequel, μιας και δεν πάμε ενενήντα χρόνια πριν το Game of Thrones (όπως θα ήταν οι ιστορίες των Ντανκ και Εγκ), ή μερικές εκατοντάδες χρόνια, αλλά περισσότερα από δέκα χιλιάδες χρόνια [...] Δεν έχουμε ακόμα σκηνοθέτη, ή ηθοποιούς, ή τοποθεσία γυρισμάτων, ή ακόμα και τίτλο. (Η ψήφος μου θα πήγαινε στο Η Μεγάλη Νύχτα (The Long Night), που τα λέει όλα, αλλά θα εκπλαγώ αν καταλήξουμε σ' αυτόν. Πιθανότατα, το HBO θα θέλει να χρησιμοποιήσει τη φράση Game of Thrones κάπου. Θα το μάθουμε αργά ή γρήγορα).

Ο Μάρτιν όμως, που ακόμα χρωστά στους φανατικούς αναγνώστες του βιβλία της σειράς, κάνει αναφορά και για τα υπόλοιπα σενάρια που αναπτύσσονται.

«Ξεκινήσαμε με τέσσερα, και τελικά πήγαμε σε πέντε. Τελικά ένα ακυρώθηκε εντελώς, απ' όσο κατάλαβα, και το πιλοτικό επεισόδιο της Τζέιν θα προχωρήσει κανονικά. Δεν σημαίνει πως τα υπόλοιπα έχουν πεθάνει. Τρία ακόμη πρίκουελ Game of Thrones, που τοποθετούνται σε διαφορετικές περιόδους και με διάφορους χαρακτήρες και ιστορίες, παραμένουν σε ενεργή ανάπτυξη».

Να θυμίσουμε πως το ΗΒΟ είχε ανακοινώσει πως τέσσερις διαφορετικοί συγγραφείς κατέθεσαν προσχέδια για πιθανά spin-of της σειράς: οι ταλαντούχες Τζέιν Γκόλντμαν («Kingsman») και Κάρλι Ρέι («Mad Men», «The Leftovers»), ενώ οι άλλοι δυο ήταν ο Μαξ Μπόρενσταϊν («Κόνγκ: Η Νήσος του Κρανίου») και ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπράιαν Χέλγκελαντ («Λος Άντζελες Εμπιστευτικό»).

Όσο για τους Νταν Βάις και Ντείβιντ Μπένιοφ, δημιουργούς της πρωτότυπης σειράς, εκπρόσωποι του ΗΒΟ είχαν δηλώσει πως: «Τους ενημερώσαμε για τα σχέδιά μας και θα τους συμπεριλάβουμε μαζί με τον Μάρτιν, ως εκτελεστικούς παραγωγούς σε όλα μας τα έργα. Θα τους υποστηρίξουμε καθώς δικαιούνται ένα καλό διάλειμμα από το γράψιμο για το Γουέστερος μετά τον τελευταίο κύκλο».

Το spin off του «Game of Thrones» έχει πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας το 2020, ενώ μέσα στο 2019 θα μεταδοθεί η τελευταία, όγδοη σεζόν.

Διαβάστε ακόμη
«Με γ@μησε»: Η Εμίλια Κλαρκ ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Game of Thrones»
«Δεν ξανάγινε»: To «Game of Thrones» ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της πιο επικής μάχης του
Εταιρία αναπτύσσει αλγόριθμο που προβλέπει τους χαρακτήρες που θα πεθάνουν στο Game of Thrones