Ο Τζόρνταν Πιλ φλερτάρει με την ιδέα του σίκουελ για το «Τρέξε!» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:30
25/6

Ο Τζόρνταν Πιλ φλερτάρει με την ιδέα του σίκουελ για το «Τρέξε!»

Οι δηλώσεις του σκηνοθέτη και του παραγωγού κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνέχεια για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα φιλμ του 2017.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πέρα από τη γνώμη του καθενός για την ταινία, το «Τρέξε!» («Get Out») κατάφερε κάτι πολύ σπάνιο για τη σημερινή κινηματογραφική εποχή. Εμφανίστηκε ξαφνικά, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει κάποιο hype που το συνόδευε, και έμεινε στην επικαιρότητα σχεδόν όλο το χρόνο, καταφέρνοντας τελικά να φτάσει ως τα Όσκαρ. Αυτή η διατήρησή του στις κινηματογραφικές κουβέντες για τόσο καιρό, μέσα από άρθρα και δεκάδες artworks, τη στιγμή που τεράστιες παραγωγές σαρώνουν στο box-office αλλά εξαφανίζονται από τη μνήμη μας σε 2-3 μήνες.

Για μια τέτοια ταινία, είναι αδύνατο να μην συντηρηθεί για πολύ καιρό η κουβέντα περί σίκουελ. Είναι η ερώτηση που κάνουν όλοι εδώ και αρκετό καιρό στον Τζόρνταν Πιλ, που τώρα ασχολείται με το «Us», τον νεό «εφιάλτη» του όπως το περιέγραψε. Ο Πιλ δεν είπε ποτέ όχι, ενώ η πιο συγκεκριμένη δήλωση που έκανε ήταν μέσα στον Φεβρουάριο, στον οσκαρικό πυρετό, όταν είπε πως το σκέφτεται πολύ, καθώς αγαπά το σύμπαν που έφτιαξε και θέλει να επανέλθει σε αυτό, ψάχνει όμως τον τρόπο που θα το κάνει.

Μετά από λίγο καιρό σιωπής ήρθε η ώρα του Τζέισον Μπλαμ, παραγωγού της ταινίας, να επανέλθει στο θέμα λέγοντας: «Αν ο Τζόρνταν το θέλει, θα το ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα. πρέπει όμως να είναι φτιαγμένο από τον ίδιο, δε θα το έδινα σε άλλον. Νομίζω πως αυτό τον καιρό φλερτάρει πολύ με την ιδέα» είπε ο Μπλαμ στο Variety.

Το νόημα πίσω από όλα αυτά είναι ότι μοιάζει απίθανο να μην υπάρξει σίκουελ με κάποιο τρόπο, όσο ακόμη η ταινία διατηρεί τη δύναμή της. Ο  Πιλ ξέρει πως έχει στα χέρια του έναν θησαυρό και ψάχνει τον τρόπο να μην γυρίσει το «αναπόφευκτο» σίκουελ, κάτι δηλαδή που θα εκμεταλλεύεται τη φήμη της πρώτης ταινίας αλλά δεν θα έχει καμια αξία από μόνο του. Παραγωγός και σκηνοθέτης κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πολύ πιθανό, μετά το «Us» που θα βγει στις αρχές του 2019, να δούμε τελικά τι μέλλον έχει η οικογένεια Άρμιταζ.