Οι Χρυσές Σφαίρες μεταφέρουν την τελετή του 2021 στο τέλος του Φεβρουαρίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:46
23/6

Οι Χρυσές Σφαίρες μεταφέρουν την τελετή του 2021 στο τέλος του Φεβρουαρίου

H χολιγουντιανή Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου προσαρμόζεται στην περίοδο της πανδημίας και μετατοπίζει την τελετή των Σφαιρών κατά 50 περίπου μέρες. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αναμενόμενα μετά τη μεταφορά των Όσκαρ στα τέλη Απριλίου, μετατοπίζεται όλο το πανηγύρι των βραβεύσεων που ξεκινούσε συνήθως με τις Χρυσές Σφαίρες για να ακολουθήσουν μετά τα βραβεία των σωματείων. Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου λοιπόν προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και από εκεί που ήταν ένα σόου που ολοκλήρωνε την εορταστική χριστουγεννιάτικη περίοδο θα μεταφερθεί στις 28 Φεβρουαρίου, 2 μήνες περίπου πριν τα Όσκαρ. 

Όλο αυτό έρχεται της προ τριμήνου ανακοίνωσης της ένωσης για αλλάγες στους κανονισμούς των Σφαιρών λόγω ειδικών συνθηκών. Ως σήμερα ίσχυε η προβολή στο κινηματογραφικό κύκλωμα του Λος Άντζελες ενός έργου για τουλάχιστον 7 ημέρες ή τα pay per view (ψηφιακά ή τηλεοπτικά). Υπό το καθεστώς της πανδημίας πλέον, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ζητά από τους διανομείς έναν σύνδεσμο με την ταινία, ή ένα DVD της, για το διάστημα 15 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου. Ταυτόχρονα αλλάζουν και οι κανόνες ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι ταινίες που ήταν προγραμματισμένες για τις αίθουσες, στο ευρύτερο Λος Άντζελες πάντα, κατά το ίδιο διάστημα. Αισιόδοξοι είναι μακάρι να βγουν αληθινοί.

«Η Ένωση θα εξακολουθήσει να αποτιμά τον αντίκτυπο του COVID-19 στην κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή και ενδέχεται να επεκτείνει κατάλληλα τις ημερομηνίες στο μέλλον», συνεχίζει δια του εκπροσώπου της η Ένωση. Αν όλα πάνε καλά η Τίνα Φέι και η Έιμι Πέλερ θα είναι οι παρουσιάστριες της επόμενης απονομής. Και κορονοϊός και Ρίκι θα ήταν ασήκωτο φορτίο για την γιορτή που προετοιμάζει τα Όσκαρ.