Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με μία ειδική προβολή της ταινίας «Θεοί του Μόλενμπεεκ» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:41
29/11

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με μία ειδική προβολή της ταινίας «Θεοί του Μόλενμπεεκ»

Στις 7 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε σε μία ξεχωριστή προβολή για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Είσοδος ελεύθερη.

Το cinemagazine.gr σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τις Ζυρίχης, το Flux Laboratory και την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα παρουσιάζουν την ταινία «Θεοί του Μόλενμπεεκ» στο Flux Laboratory Athens. 

Η ταινία θα προβληθεί επίσης σε δύο διαφορετικά σχολεία της Αθήνας με αφορμή τον εορτασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η συνοικία Μόλενμπεεκ στις Βρυξέλλες βαφτίστηκε από τα ΜΜΕ «Η γειτονιά των Τζιχαντιστών», όταν αποκαλύφθηκε ότι πολλοί από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι είχαν εκεί τη βάση τους. Η επακόλουθη περιθωριοποίηση και δρακόντεια αστυνόμευση της περιοχής άλλαξε μια για πάντα τις ζωές δύο εξάχρονων αγοριών – του Φινλανδού Άατος και του Μαροκινού Αμινέ. Δύο καρδιακών φίλων που ταξίδευαν, με τη δύναμη της φιλίας και της φαντασίας, πολύ μακριά από το μίσος αυτού του κόσμου.

Ένα ντοκιμαντέρ για τους αληθινά ιερούς δεσμούς, αυτούς που δεν διαταράσσονται ποτέ.

Θεοί του Μόλενμπεεκ (ταινία για παιδιά)
Σκηνοθεσία και Σενάριο : Reetta Huhtanen | Διάρκεια : 73’
Γλώσσα : Γαλλικά, Φινλανδικά, Αραβικά, Ισπανικά | Υπότιτλοι : Αγγλικά, Ελληνικά
Θα προσφέρεται ένα σνακ στις οικογένειες

Πληροφορίες
7 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00 | Flux Laboratory Athens
Αγγ. Γέροντα 12 – 10558 Πλάκα