Ο Χιθ Λέτζερ αρνήθηκε να παρουσιάσει βραβείο στα Όσκαρ όταν του ζητήθηκε να σατιρίσει το «Brokeback Mountain» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:12
8/4

Ο Χιθ Λέτζερ αρνήθηκε να παρουσιάσει βραβείο στα Όσκαρ όταν του ζητήθηκε να σατιρίσει το «Brokeback Mountain»

Μια πρόσφατη συνέντευξη του Τζέικ Τζίλενχαλ αποκάλυψε μια λεπτομέρεια από τη βραδιά των Όσκαρ του 2006. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η τελετή των Όσκαρ του 2006 έμεινε στην ιστορία με τη νίκη-έκπληξη του «Crash» απέναντι σε ταινίες που ήταν ως εκείνη τη στιγμή φαβορί όπως το «Brokeback Mountain»,το «Καληνύχτα και Καλή Τύχη», το «Capote» και το «Μόναχο». Η ταινία του Ανγκ Λι ήταν ίσως το μεγαλύτερο φαβορί όλων, σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις, και τελικά έφυγε με 3 αγαλματίδια (Σκηνοθεσία, Διασκευασμένο Σενάριο και Μουσική), ενώ οι 2 πρωταγωνιστές Χιθ Λέτζερ και Τζέικ Τζίλενχαλ ήταν υποψήφιοι στις ερμηνευτικές κατηγορίες. Οι δυο τους μάλιστα έιχαν προταθεί από την Ακαδημία να παρουσιάσουν μαζί κάποιο από τα βραβεία, με τον Λέτζερ να αρνείται τελικά. 

Αυτό αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Τζίλενχαλ στο Another Man, λέγοντας πως το νούμερό τους είχε στηθεί με τη λογική ότι θα κάνουν αστεία για την ομοφυλοφιλική σχέση που είχαν οι χαρακτήρες τους στην ταινία. «Θυμάμαι πως ήθελαν να κάνουν το εναρκτήριο νούμερο γεμάτο αστεία για το συγκεκριμένο θέμα και κάπως θα συμμετείχαμε και εμείς στην πορεία. Εγώ το άφησα πάνω στον Χιθ και αυτός αρνήθηκε πολλές φορές λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο αστείο για το θέμα και δεν θέλει να αστειεύεται πάνω σε αυτό. Ήταν κάτι που πάντα μου άρεσε σε αυτόν, ότι έβλεπε από την αρχή την ταινία πολύ σοβαρά και δε δέχονταν αστεία από κανέναν» ανέφερε ο Τζίλενχαλ. 

Ο ίδιος είπε για το «Brokeback Mountain» πως ήταν η ταινία που ουσιαστικά του άλλαξε την καριέρα του, αν και τη θεωρεί πολύ ανώτερη από το να τη συσχετίζει με τον εαυτό του. Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη που έδωσε (στην οποία φυσικά μιλά για περισσότερα θέματα) εδώ.