Η μικρού μήκους ταινία «Στον Έβδομο» θέλει την υποστήριξή σου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:13
30/3

Η μικρού μήκους ταινία «Στον Έβδομο» θέλει την υποστήριξή σου

Μπορεί να #menoumespiti, αλλά δεν παύει να (παρα)μένουμε δημιουργικοί. Η ομάδα της μικρού μήκους «Στον Έβδομο» έχει ξεκινήσει καμπάνια ενίσχυσης σε μία δύσκολη περίοδο και ζητά την βοήθειά σας!

Περίληψη

Δύο παιδιά γνωρίζονται μέσα σε ένα ασανσέρ πηγαίνοντας στο ίδιο παιδικό πάρτυ. Πώς μπορεί, όμως, κάποιος να νιώσει απελευθερωμένος μέσα σε ένα κουτί; Και ποιός θα ήθελε να το σκάσει από ένα πάρτυ;

Η δημιουργική ομάδα

Σκηνοθεσία

Η Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα γεννήθηκε το 1992 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και ασχολείται με τη σκηνοθεσία και το χορό. Συμμετείχε σε διάφορες μικρού μήκους ταινίες στα πλαίσια της σχολής,έχει αναλάβει αρμοδιότητες voice-casting director στη διαδικτυακή σειρά κινούμενων σχεδίων Linear Tales (2014- 2015) και οργάνωσης παραγωγής στη μικρού μήκους ταινία “Ναυτία” (2019).Σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία "Συνδεσμολογία” (2014), η οποία κέρδισε το βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών "Νύχτες Πρεμιέρας”. Επίσης την ταινία μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας “iCon”, που κέρδισε το βραβείο κριτικής επιτροπής καλύτερης ταινίας και έλαβε μέρος σε αρκετά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο (Dublin Sci-Fi Film Festival, The Budha International Film Festival,Athens International film Festival Opening Nights,The Sixth Annual European Philip K. Dick Festival κ.α.) Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Athens Casting, εταιρεία casting με έδρα την Αθήνα.

Σενάριο

Ο Ταξιάρχης Δεληγιάννης και  ο Βασίλης Τσιουβάρας έχουν γράψει ένα σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Άνω Κάτω», το οποίο έλαβε έγκριση από το ΕΚΚ και την ΕΡΤ, και τα εξής σενάρια για ταινίες μικρού μήκους: “ΙVAN' "σκην. Παναγιώτης Κουντουράς,συμμετοχή σε πάνω από 80 διεθνή φεστιβάλ, όπως Leeds IFF 2018, Bucharest IFF 2019 (Jury Award of Recognition), Open Window IFF (βραβείο Best Innovative Concept). Υποψήφιο για τα Rome Independent Film Awards 2018 & International Silk Road Film Awards 2018",“Νο Way”(σκην. Ιωάννα Σκυλογιάννη), “Καρίμ&Ηρακλής” (σκην, Δημήτρης Μπέλλος, animation, συμμετοχή Διεθνές Φεστιβάλ Annecy 2018), “Μια ώρα ζωή ακόμα” (βραβείο σεναρίου ταινίας μικρού μήκους, Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας)

Γιατί αυτή η ταινία;

«Είναι αυτή η στιγμή που βρίσκεσαι στο τώρα χωρίς να σε νοιάζει κάτι άλλο.Είναι αυτή η ανάλαφρη χαρά που νιώθεις όταν καταφέρνεις να ξεφύγεις από την αίσθηση οτι δεν ελέγχεις το χρόνο. Αυτή την περίεργη αίσθηση ότι ο χρόνος τρέχει κι εσύ προσπαθείς να τον προλάβεις. Άραγε πως αντιλαμβάνεσαι το χρόνο μέσα σε ένα ασανσέρ; Εύχεσαι να κυλήσει γρηγορότερα ή πιο αργά; Εξαρτάται από το που σε πάει υποθέτω ή από το ποιος είναι μαζί σου. Όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι , είχα τελείως διαφορετική αίσθηση για το πως κυλά ο χρόνος, όλα έμοιαζαν μακρύτερα, υπήρχαν ανάσες. Τώρα αναρωτιέμαι τα σημερινά παιδιά μήπως έχουν χάσει κι αυτό το προνόμιο; Της ανεμελιάς; Αυτή είναι μάλλον η λέξη που ψάχνω. Κι όλες αυτές οι σκέψεις μαζί ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτή την ταινία. Είναι μια ανέμελη ταινία που κρύβει έναν προβληματισμό».

Κωνσταντίνα

«Και οι δύο μας γνωρίζουμε ανθρώπους, φίλους,συγγενείς, που τείνουν να οργανώνουν την καθημερινότητα των παιδιών τους με σχεδόν κάθε λεπτομέρεια. Αφήνουν πολύ λίγο χώρο στα παιδιά για να ενεργήσουν μόνα τους. Αυτό κάνει τα παιδιά πολύ αγχωτικά. Ακόμα και ένα πάρτι - ένα από τα πολλά που λαμβάνουν χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο - δεν είναι διασκέδαση γι΄’ αυτά, αλλά μόνο ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να κάνουν.

Γι 'αυτό πιστεύουμε ότι, μέσα από αυτή την ιστορία, τα παιδιά θα ταυτιστούν με τις σκανδαλιάρικες, αυθόρμητες αντιδράσεις των δύο βασικών χαρακτήρων και μπορεί να ξυπνήσουμε το παιδί που οι γονείς κρατούν μέσα στην καρδιά τους».

Βασίλης & Ταξιάρχης

Ενημερωθείτε για τους τρόπους με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε την παραγωγή της ταινίας «Στον Έβδομο», καθώς και για τις ανταμοιβές, στην αναλυτική σελίδα της crowdfunding καμπάνιας εδώ.