Η Χιονάτη της Ισπανίας δαγκώνει το μήλο στην αρένα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:05
10/12

Η Χιονάτη της Ισπανίας δαγκώνει το μήλο στην αρένα

Η Χιονάτη είχε την περασμένη χρονιά την τιμητική της με την Κρίστεν Στιούαρτ να ακολουθεί τον οδηγό επιβίωσης του Κυνηγού και τις Σαρλίζ Θερόν και Τζούλια Ρόμπερτς να τσακώνονται με τον καθρέφτη. Το γνωστό παραμύθι των Γκριμ είχε όμως και μια πιο διαφορετική εκδοχή φέτος στην οθόνη, με ισπανική ονομασία προέλευσης, φεστιβαλικές διακρίσεις (Σαν Σεμπαστιάν, Ταλίν, Τορόντο) και ρετρό concept - ασπρόμαυρη αισθητική και βωβή ταινία στα πρότυπα του περσινού «Αρτίστα».

Από την Ανθή Νταουσάνη

Η Χιονάτη είχε την περασμένη χρονιά την τιμητική της με την Κρίστεν Στιούαρτ να ακολουθεί τον οδηγό επιβίωσης του Κυνηγού και τις Σαρλίζ Θερόν και Τζούλια Ρόμπερτς να τσακώνονται με τον καθρέφτη.

Το γνωστό παραμύθι των Γκριμ είχε όμως και μια πιο διαφορετική εκδοχή φέτος στην οθόνη, με ισπανική ονομασία προέλευσης, φεστιβαλικές διακρίσεις (Σαν Σεμπαστιάν, Ταλίν, Τορόντο) και ρετρό ασπρόμαυρη αισθητική - μια βωβή ταινία στα πρότυπα του περσινού «Αρτίστα».

Η «Blancanieves» του Πάμπλο Μπερζέρ, ένας φόρος τιμής στον κινηματογράφο πριν από τα talkies μπορεί να μην προκαλεί τόση εντύπωση λόγω της πρόσφατης επιτυχίας του Χαζναβίσιους, αλλά είναι μια Χιονάτη αναπάντεχη, «πειραγμένη» με σχεδόν φολκλόρ ταυτότητα, αφού η ηρωίδα είναι η κόρη φημισμένου ταυρομάχου στη δεκαετία του ‘20, που ακούει στο όνομα Καρμεντσίτα (την υποδύεται η Μακαρένα Γκαρθία), ενώ η μοχθηρή μητριά της (η Μεριμπέλ Βερντού του «Θέλω και τη Μαμά σου» και «Ο Λαβύρινθος του Πάνα») προσπαθεί να τη βγάλει από τη μέση, έχοντας όμως υποτιμήσει τη δύναμη των μικροσκοπικών φίλων της (νάνων) στην αρένα της ταυρομαχίας.

Loading the player ...

Το φιλμ ήδη παίζεται στις ισπανικές αίθουσες, επιλέχθηκε ως η ισπανική πρόταση στα Όσκαρ και η διεθνής κριτική μιλάει για μια γλυκόπικρη, αλλά καθόλου γλυκανάλατη ταινία με τη μουσική του Αλφόνσο ντε Βιλαλόνγκα και την υπέροχη φωτογραφία του Κίκο ντε λα Ρίτα που παντρεύει σπανιόλικο ταπεραμέντο και γοτθική ατμόσφαιρα. Δείτε το τρέιλερ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η Χιονάτη της Ισπανίας δαγκώνει το μήλο στην αρένα
  • Η Χιονάτη της Ισπανίας δαγκώνει το μήλο στην αρένα
  • Η Χιονάτη της Ισπανίας δαγκώνει το μήλο στην αρένα
  • Η Χιονάτη της Ισπανίας δαγκώνει το μήλο στην αρένα