O Ίθαν Χοκ σκέφτεται συνέχειες στην τριλογία «Before» αλλά όχι για το άμεσο μέλλον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:09
20/3

O Ίθαν Χοκ σκέφτεται συνέχειες στην τριλογία «Before» αλλά όχι για το άμεσο μέλλον

Ο ηθοποιός και συνδημιουργός (μαζί με τους Λίνκλεϊτερ και Ντελπί) των τριών ταινιών ανέφερε πως όλοι τους θέλουν να ξαναβρεθούν κάποια στιγμή αρκεί να είναι σίγουροι πως έχουν κάτι καλό να πουν. Κι αυτό δε θα γίνει πριν το 2022.  

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στην εποχή του social distancing μπορεί να δούμε πολύ πιο συχνές συνεντεύξεις σαν την παρακάτω, όπου ο Έρικ Κόουν του Indiewire συνομιλεί μέσω βίντεο με τον Ίθαν Χοκ. Οι δυό τους κάλυψαν διάφορα θέματα, όμως όπως είναι αναμενόμενο σε κάθε κουβέντα με τον Χοκ, από ένα σημείο και έπειτα κυριαρχεί στο θέμα της τριλογίας «Before» και το κατά πόσο είναι πιθανό γι' αυτήν να εξελιχθεί. 

«Δε θα ήταν απίθανο η επόμενη ταινία να τους έβρισκε σε καραντίνα; Αν υπάρχει ένα άτομο που μπορεί να κάνει τον κόσμο να γελάσει μετά από όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό, είναι η Ζιλί Ντελπί. Δε μπορώ να φανταστώ πόσα θα έλεγε. Και ο Λίνκλεϊτερ το ίδιο, θα είχε σίγουρα κάτι δυνατό να πει. Φαντάζομαι τον Τζέσι και τη Σελίν στην Ιταλία, ακριβώς σε αυτές τις μέρες, και τους δυο τους να τραγουδούν με τον κόσμο από τη βεράντα τους.»

Πέρα από αυτό το σενάριο που μάλλον σκέφτηκε ο Χοκ επί τόπου, ο ηθοποιό ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να μείνουν στον κανόνα των 9 χρόνων που χωρίζουν κάθε ταινία και πως δεν πρέπει να περιμένουμε μια συνέχεια το 2022, αλλά κάποια στιγμή που οι τρεις συνδημιουργοί του project θα έχουν κάτι σημαντικό να πουν. 

«Αν τα τρία πρώτα φιλμ κράτησαν απόσταση 9 χρόνων,το τέταρτο δεν πρέπει να ακολουθήσει αυτόν τον κανόνα. Ο Λίνκλεϊτερ θα ακολουθούσε άλλο μονοπάτι, είτε ένα φιλμ μικρού μήκους που θα είχε γίνει νωρίτερα ή ένα μεγάλου μήκους που θα γίνει 2 δεκαετίες αργότερα. Θα το σκεφτούμε. Οι τρεις ταινίες ήταν αντίστοιχα οι τρεις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου, είναι μέρος μου. Οπότε το να συνεχίσω σημαίνει πως πραγματικά θα πιστεύω ότι έχω κάτι καλό να πω.»

Σχολιάζοντας την επιτυχία των προηγούμενων ταινιών ανέφερε: «Πολλές φορές οι άνθρωποι κάνουν σίκουελς απλά γιατί θέλουν να βρεθούν μαζί, όπως πχ έκανε ο Μπαρτ Ρέινολντς επειδή ήθελε να παρτάρει με συγκεκριμένους φίλους, με τους οποίους θα μπορούσε να κάνει άπειρες ταινίες "Cannonball". Φαίνεται στο τέλος ότι όλοι διασκέδαζαν στα γυρίσματα και ήθελαν να είναι μαζί. Και εμείς νιώθουμε έτσι μεταξύ μας αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι πως έχουμε κάτι να πούμε.»