Ο Μάικλ Μαν τελειώνει το μυθιστόρημα-prequel της «Έντασης» και θέλει να το μεταφέρει στο σινεμά - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:32
18/5

Ο Μάικλ Μαν τελειώνει το μυθιστόρημα-prequel της «Έντασης» και θέλει να το μεταφέρει στο σινεμά

Μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του '90 επιστρέφει προς το παρόν στο χαρτί, εξετάζοντας τις ζωές των ηρώων που υποδύθηκαν οι Πατσίνο-Ντε Νίρο πριν τη μεταξύ τους σύγκρουση. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

To 2016, ο Μάικλ Μαν μιλούσε για τα επόμενά βήματά του μετά τη χλιαρή υποδοχή που είχε το «Blackhat», ανέφερε πως σκοπεύει να επιστρέψει στον κόσμο της «Έντασης», μιας ταινίας-ορόσημο για τα κινηματογραφικά '90s. Η επιστροφή του όμως δε θα γίνονταν μέσω της μεγάλης ή της μικρής οθόνης, αλλά μέσω ενός βιβλίου που θα περιέγραφε τα χρόνια στα οποία διαμορφώθηκαν οι χαρακτήρες των Βίνσεντ Χάνα (Αλ Πατσίνο), Νιλ ΜακΚόλεϊ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) και Κρις Σάιρλις (Βαλ Κίλμερ), πριν φτάσουμε στα γεγονότα της ταινίας. 

Από τότε δεν ξαναφέρθηκε στο θέμα, μέχρι που ίδιος δημοσίευσε πέρυσι στο Twitter μια ενημέρωση σχετική με το βιβλίο. Σύμφωνα με αυτήν, ο Μαν έγραφε το μυθιστόρημα μαζί με τον συγγραφέα Ριντ Φάρελ Κόλμαν και η δουλειά τους θα κυκλοφορούσε μέσα στο 2020 από την HarperCollins. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Μαν είχε στο μυαλό του τουλάχιστον έναν από τους χαρακτήρες πολύ πριν την «Ένταση», καθώς ο Βίνσεντ Χάνα του Αλ Πατσίνο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεταινία «L.A. Takedown» (που αρχικά ήταν πιλότος σειράς αλλά δεν προχώρησε ποτέ) το 1989, με τον Σκοτ Πλανκ να υποδύεται τον χαρακτήρα. 

Από τότε ο σκηνοθέτης πρόσθεσε και άλλες δουλειές στην καθημερινότητά του, όπως τη σειρά «Tokyo Vice» για λογαριασμό του HBO Max, εκεί όπου είχε αναλάβει την παραγωγή του πιλότου της σειράς η οποία θα ήταν μια αντανάκλαση του παλιού δικού του «Miami Vice» σε διαφορετικό τόπο και χρόνο με τους Άνσελ Έλγκορτ και Κεν Γουατανάμπι να πρωταγωνιστούν. Το project διακόπηκε προς το παρόν λόγω της πανδημίας και αναμένεται να συνεχιστεί με τη λήξη των έκτακτων μέτρων, όμως ο ίδιος μιλώντας στο Deadline ανέφερε πως δεν έχει τελειώσει ακόμη με τον κινηματογράφο. 

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, η ημερομηνία «τέλος του 2020» ισχύει για το βιβλίο όμως ελπίζει να υπάρχει και συνέχεια στην οθόνη. «Το βιβλίο αυτή τη στιγμή είναι μια στοίβα με χαρτιά πάχους 25 εκατοστών περίπου στο γραφείο μου. Θα το τελειώσουμε στην ώρα του, με αυτό ασχολούμαι αυτό τον καιρό όπως και με ένα σενάριο για το οποίο δε μπορώ να μιλήσω. Όμως μετά το βιβλίο θέλω πολύ να κάνω μια ταινία βασισμένη σε αυτό!»

Η ιδέα γύρω από την «Ένταση» είναι ενδιαφέρουσα και είναι σίγουρο πως μια ενδεχόμενη επιτυχία του βιβλίου θα οδηγούσε σε κάποιου είδους μεταφορά, όμως το να γίνει αυτή απευθείας από τον Μαν είναι το καλύτερο σενάριο.