Διαγραφή του Agent Smith: O Χιούγκο Γουίβινγκ δε θα βρίσκεται στο νέο «Matrix» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:28
22/1

Διαγραφή του Agent Smith: O Χιούγκο Γουίβινγκ δε θα βρίσκεται στο νέο «Matrix»

O ηθοποιός που υποδύθηκε έναν από τους πιο κομβικούς χαρακτήρες της τριλογίας ανακοίνωσε πως οι θεατρικές του υποχρεώσεις τον αφήνουν εκτός της νέας ταινίας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν από δυο χρόνια, η Warner είχε κάνει σαφή την πρόθεσή της να επιστρέψει στο δυαδικό σύστημα του «Matrix» και πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε επίσημα πως η επιστροφή είναι γεγονός. 21 χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας και μετά από πολλές φήμες για reboots, ο Κιάνου Ριβς, η Κάρι Αν-Μος, η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ και η Λάνα Γουατσόφσκι θα ρωτήσουν ξανά «μπλε ή κόκκινο χάπι;». Μαζί τους στο καστ έκλεισαν ήδη ο Νιλ Πάτρικ Χάρις, που παρά την κωμική του στόφα εδώ μπορεί να διαπρέψει ως ψυχρός εκρόσωπος του «συστήματος», ο Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν (αρκετοί τον γνωρίζετε από τα «Aquaman», «The Get Down») και ο μπροντγουεϊκός Τζόναθαν Γκροφ («Frozen», «Mindhunter», «Looking»).

Αυτός που δε θα βρίσκεται σίγουρα όμως στη νέα ταινία είναι ο Agent Smith, καθώς ο Χιούγκο Γουίβινγκ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Time Out πως το πρόγραμμά του δεν ταίριαζε με αυτό της παραγωγής και έτσι δε θα μπορούσε να βρίσκεται να γυρίσματα. Ο αυστραλός ηθοποιός ανέφερε: «Είναι δυσάρεστο αλλά είχα μια πρόταση για τη θεατρική παράσταση "The Visit" (σ.σ. ξεκινά παραστάσεις σε 10 μέρες στο Λονδίνο ως το Μάιο) και η πρόταση από το "Matrix" μου ήρθε μετά από αυτήν. Πίστεψα πως μπορούσα να κάνω και τα 2 και μετά από προσπάθειες βρήκα τρόπο να έχω ελεύθερο χρόνο για γυρίσματα. Ήμουν σε επαφή με τη Λάνα Γουατσόφσκι αλλά στο τέλος αποφάσισε ότι οι ημερομηνίες δεν ταίριαζαν και τελικά ο σχεδιασμός της παραγωγής προχώρησε χωρίς εμένα.»

Ο Πρόεδρος της Warner, Τόμπι Έμεριχ, είχε δηλώσει για την επιστροφή του «Matrix» και της Λάνα Γουατσόφσκι πως «Δεν θα μπορούσε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που ξαναμπαίνουμε στο Matrix παρέα με τη Λάνα. Η Λάνα είναι μία γνήσια οραματίστρια και αληθινά δημιουργική σκηνοθέτιδα. Είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεται πίσω από το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του νέου κεφαλαίου στο σύμπαν του Matrix».

Οι αδελφές Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι αποτέλεσαν την αυθεντική ομάδα πίσω από το κόνσεπτ του «Matrix» (1999). Μετά από το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο «Παράνομα Δεμένες» (1996), μερικές ενδιαφέρουσες («Cloud Atlas», συν-σκηνοθεσία με Τομ Τίκβερ), χαριτωμένες («Speed Racer») και απολύτως καταστροφικές ταινίες («Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ»), ξαναβρήκαν το δημιουργικό τους οίστρο στο πολυπολιτισμικό και πολυερωτικό «Sense8» του Netflix. Η τριλογία του «Matrix» όμως (το 2003 κυκλοφόρησαν τα «The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolutions») δεν έπαψε ποτέ να είναι το σημείο αναφοράς του διδύμου.

Αν και η Λίλι δεν αναφέρεται στην παραγωγή της τέταρτης ταινίας, η αδερφή της Λάνα σχολίασε πως: «Πολλές από τις ιδέες που εξερευνήσαμε με τη Λίλι πριν από 20 χρόνια σχετικά με την πραγματικότητά μας, είναι πλέον πιο επίκαιρες από ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενη που αυτοί οι χαρακτήρες επιστρέφουν στη ζωή μου και ευγνώμων για άλλη μία ευκαιρία συνεργασίας με λαμπρούς φίλους». 

Το σενάριο της τέταρτης ταινίας «Matrix» φέρει την υπογραφή της Λάνα Γουατσόφσκι και των Αλεξάντερ Χέρμον, Ντέιβιντ Μίτσελ με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο «Sense8». Ο Μίτσελ είναι επίσης ο συγγραφέας του «Cloud Atlas». Η παραγωγή θα ξεκινήσει αρχές του 2020 και οι πρώτες φήμες θέλουν την πλοκή να επικεντρώνεται σε έναν νεαρό Μορφέα (ο χαρακτήρας που είχε υποδυθεί ο Λόρενς Φίσμπερν).

Το «Matrix 4» έχει ως ημερομηνία κυκλοφορίας την 21η Μαϊου 2021.