O Αλεχάντρο Ινιάριτου επιστρέφει στο Μεξικό για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:01
27/3

O Αλεχάντρο Ινιάριτου επιστρέφει στο Μεξικό για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο Ινιάριτου βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικού για ένα μυστικό ως τώρα project, που πιθανά να παραπέμπει σε κάτι πιο προσωπικό όπως έκανε πριν λίγα χρόνια ο Κουαρόν με το «Roma».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μετά από μια γεμάτη διετία που του χάρισε 2 συνεχόμενα Όσκαρ σκηνοθεσίας (μόλις ο τρίτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ο Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ινιάριτου έκανε ένα σχετικά μεγάλο διάλειμμα από το σινεμά. Από το 2015 και έπειτα έχει πάρει σκηνοθετικό credit για 2 μόλις δουλειές, το γνωστό VR φιλμ που παρουσίασε στις Κάννες «Carne y Arena» και ένα διαφημιστικό της Nike με την οποία συνεργάζεται εδώ και χρόνια. Μάλλον όμως είναι καιρός να επιστρέψει στο σινεμά.

Η μεξικανική El Universal φιλοξένησε ρεπορτάζ όπου ο ίδιος κάνει ρεπεράζ και κάποια τεστ μέσα στην Πόλη του Μεξικού για ένα καινούργιο πρότζεκτ, έχοντας μαζί του τον διευθυντή φωτογραφίας Μπράντφορντ Γιανγκ («Άφιξη», «Solo: A Star Wars Story»). Χωρίς περισσότερες πληροφορίες για πλοκή και είδος ταινίας, το συνεργείο με επικεφαλή τον Ινιάριτου βρέθηκε κυρίως στο κάστρο Τσαπουλτέπεκ και γενικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με ηθοποιούς που ήταν ντυμένοι με ρούχα που παρέπεμπαν στη δεκαετία του '90.

Σύμφωμα με πληροφορίες άλλου μέσου, εκεί βρίσκονταν ο σχεδιαστής παραγωγής Πατρίς Βερμέτ, για χρόνια στενός συνεργάτης των ταινιών του Ντενίς Βιλνέβ, λίγο πριν το ξεκίνημα περισσότερων γυρισμάτων ενός ανεξάρτητου φιλμ που θα ξεκινούσαν τον Απρίλιο αλλά πλέον έχουν πάει πίσω λόγω της πανδημίας. Όλα αυτά πάντως πιθανά να  μαρτυρούν ένα φιλμ αντίστοιχο του «Roma», με τον Ινιάριτου να γυρνά και αυτός πίσω στην πατρίδα του με ένα μικρότερο φιλμ, για το οποίο σίγουρα θα κονταροχτυπηθούν στούντιο και πλατφόρμες όταν έρθει η ώρα. 

Αναμένουμε.