Ξόρκι στην βαρεμάρα! Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δημιουργεί το online «Harry Potter at Home» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:25
2/4

Ξόρκι στην βαρεμάρα! Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δημιουργεί το online «Harry Potter at Home»

Το ευρηματικό μυαλό πίσω από τη σειρά «Χάρι Πότερ» και «Φανταστικά Ζώα» προτείνει μία «μαγική» λύση για βαριεστημένα παιδιά και δασκάλους.

Από τον Πάνο Γκένα

Η μαγική πένα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κάνει πάλι το θαύμα της συστήνοντας ένα διαδικτυακό καταφύγιο για οικογένειες, παιδιά και δασκάλους που βρίσκονται στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας και αντιμέτωποι συχνά με ένα δημιουργικό αδιέξοδο λόγω περιορισμού χώρου και άπλετου χρόνου. Κάντε, λοιπόν, ένα ξόρκι εξαφάνισης της βαρεμάρας και επισκεφθείτε το harrypotterathome.com.

Στο σάιτ (που πλησιάζει τη λογική του Pottermore, όπως θα καταλάβουν οι θιασώτες του μαγικού κόσμου) θα βρείτε κουίζ, παζλ, αρκετό υλικό για ανάγνωση με την επιμέλεια των εκδοτικών οίκων που είχαν κυκλοφορήσει τα βιβλία «Χάρι Πότερ» Bloomsbury και Scholastic, βίντεο για να μάθετε να σχεδιάζετε χαρακτήρες του μαγικού κόσμου και χιουμοριστικά αφιερώματα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ρόουλινγκ σε συνεργασία με το πρακτορείο The Blair Partnership αποφάσισαν πριν μία εβδομάδα να «χαλαρώσουν» τις άδειες των δικαιωμάτων των βιβλίων και να επιτρέπουν σε δασκάλους να ποστάρουν / δημοσιεύουν βίντεο με αναγνώσεις τους στις ειδικές πλατφόρμες εκπαίδευσης.

Από το παιδικό (ή μήπως παιδιάστικο;) «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» μέχρι το ενήλικο, τελευταίο μέρος των «Κλήρων του θανάτου», ο διοπτροφόρος μάγος και η παρέα του Χόγκουαρτς μεγάλωσαν δέκα χρόνια και οχτώ ταινίες. Το δεδομένο κινηματογραφικό ραντεβού που ξεκίνησε το 2001, ολοκληρώθηκε το 2011 και το Αγόρι Που Έζησε, συνέχισε να μεγαλώνει, ζώντας μία εφηβεία στις σελίδες και το πανί που γκρίζαρε με επιτυχία το φόντο ανάμεσα στο καλό και το κακό και έγινε ένα από τα πιο κερδοφόρα φραντσάιζ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Παράλληλα χαρακτήρες και ηθοποιοί που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε αποτύπωσαν τον χρόνο στην οθόνη και πολύ πριν το «Boyhood» (Μεγαλώνοντας) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ τρεις νεαροί πρωταγωνιστές και η αφρόκρεμα της βρετανικής σκηνής μεγάλωσαν μπροστά στον φακό.

Εμείς με την ευκαιρία σας καλούμε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ταινία Χάρι Πότερ εδώ και... mischief managed!