Ο Joker του Χοακίν Φίνιξ ξεκινά γυρίσματα το φθινόπωρο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:07
14/6

Ο Joker του Χοακίν Φίνιξ ξεκινά γυρίσματα το φθινόπωρο

Οι αλλαγές στην ιεραρχία της DC Entertainment δρομολογούν εξελίξεις για τις επόμενες ταινίες του σύμπαντος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Γουόλτερ Χαμάντα ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε, μαζί με τον Τζέιμς Γουάν, το σύμπαν του «Conjuring», μια πολύ επικερδή ιδέα που ξεκίνησε από μια ταινία και συνεχίζεται ως σήμερα με νένα spin-offs. Ο ίδιος, ετοιμάζεται τώρα για μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του, καθώς ανέλαβε το κινηματογραφικό τμήμα της DC Entertainment και καλείται να συνεργαστεί με τη Warner για να μπορέσει να  φέρει καλύτερες μέρες στην εταιρία. 

Μετά την αποτυχία του «Justice League» που πέταξε στα σκουπίδια την όποια πρόοδο έγινε με το «Wonder Woman», φαίνεται πως πρέπει να γίνει ένα μεγάλο restart στο σχεδιασμό του σύμπαντος και ήδη έχουν παρθεί οι πρώτες αποφάσεις. Συγκεκριμένα, η ταινία «Batman» του Ματ Ριβς προχωρά κανονικά και δεν θα έχει τον Μπεν Άφλεκ ως πρωταγωνιστή, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν, καθώς και ο ίδιος ο Άφλεκ είχε αφήσει να εννοηθεί αρκετές φορές πως η συμμετοχή του στο σύμπαν της DC ήταν ένας προσωπικός συμβιβασμός για να μπορεί να δουλεύει με τη Warner σε άλλα πρότζεκτς. 

Πέρα από το πλάνο του «Batman» που υλοποιείται, προωθείται επίσης και η ταινία του Flash, η οποία περιγράφεται ως κάτι που θα έχει τον αέρα του «Back to the Future». Και επίσης, να πάρει επιτέλους κάποιο από τα σχέδια για τον Joker. Αυτό θα ισχύσει για την ταινία που είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν και η οποία έχει την τύχη να έχει στο όνομα των executive producers αυτό του Μάρτιν Σκορσέζε, αν και πρακτικά η συμμετοχή του δε θα είναι μεγάλη. 

Η ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον Τοντ Φίλιπς («Hangover») και σε αυτήν θα πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φίνιξ. Σκοπός της εταιρίας είναι να επενδύσει πάνω στον χαρακτήρα και όχι σε μια ταινία με χαμό από CGI, γι΄ αυτό το λόγο το budget της ταινίας είναι αρκετά χαμηλό για φιλμ του είδους - σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ξεπερνά τα 55 εκ. δολάρια. Τα γυρίσματα του νέου Joker θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο και λογικά σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό, από τη στιγμή που ο Χάμαντα ξεκίνησε τρέχοντας τη νέα του δουλειά.