Ποιος χαμογελά; Νέο τρέιλερ για τον «Joker» του Χοακίν Φίνιξ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
19:01
28/8

Ποιος χαμογελά; Νέο τρέιλερ για τον «Joker» του Χοακίν Φίνιξ

Ο Χοακίν Φίνιξ φορά το χαμόγελο του #1 εγκληματία της Γκόθαμ Σίτι στο πολυαναμενόμενο «Joker» του Τοντ Φίλιπς, που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Διαγωνιστικο του Φεστιβάλ Βενετίας.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο «Joker» είναι εδώ, με το πρόσωπο του Χοακίν Φίνιξ αυτή τη φορά, και διάθεση για το πιο σκοτεινό κινηματογραφικό origin κόμικ καταβολής. Ο εύθυμος κλόουν/παρανοϊκός εγκληματίας της Γκόθαμ, ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της DC, επιστρέφει με σκηνοθέτη τον Τοντ Φίλιπς («Hangover») και οι εικόνες του φέρουν κάτι από την σκορσεζική ατμόσφαιρα του «Ταξιτζή» και του «Βασιλιάς για μια Νύχτα» («The King of Comedy»). «Πρόκεται για μία τραγωδία» είχε δηλώσει ο Φίλιπς, όταν τον ρώτησαν για το ύφος της ταινίας, και λίγες μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έχουμε νέο τρέιλερ (και αυξημένες προσδοκίες).

Σκοπός της DC είναι μία ταινία που απομακρύνεται από τον ψηφιακό ορυμαγδό του CGI και έχει γνήσια '80s ατμόσφαιρα, ενώ ο σκηνοθέτης έχει επιβεβαιώσει πως θα είναι R rated (ακατάλληλη για ανηλίκους), ακολουθώντας την τακτική των επιτυχημένων κινηματογραφικών μεταφορών «Deadpool», «Λόγκαν», αλλά και των «Watchmen», «Αμαρτωλή Πόλη», «Kick-Ass», «300» και «V for Vendetta».

Πως βλέπει ο Φίνιξ - που εδώ φαίνεται σε τρελά, ερμηνευτικά κέφια (πότε δεν είναι άλλωστε;) - τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με τους προηγούμενους «Joker»: «Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Δεν με νοιάζει πολύ τι σκέφτεται ο κόσμος. Ποιος νοιάζεται; Η προσέγγισή μου σε κάθε ταινία είναι σταθερή. Με ενδιαφέρει ο σκηνοθέτης και η ιδέα που έχει για τον χαρακτήρα». Να θυμίσουμε πως για τον Τζόκερ είχε ακουστεί αρχικά το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ στον Φοίνιξ είχε προταθεί παλιότερα τόσο ο Λεξ Λούθορ του «Batman V Superman», όσο και ο «Dr. Strange».

Στο «Joker» αναμένονται εμφανίσεις του νεαρού Μπρους Γουέιν και του μπάτλερ Άλφρεντ, οπότε η σύνδεση με τον «σκοτεινό ιππότη» της Γκόθαμ Σίτι είναι σαφής. Ο Ντάγκλας Χοτζ («The Night Manager», «Penny Dreadful») και ο μικρός Ντάντε Περέιρα-Όλσον (που είχε συνεργαστεί με τον Φίνιξ στο «You Were Never Really Here» της Λιν Ράμσεϊ) θα υποδυθούν τον πιστό Άλφρεντ και τον ανήλικο Μπρους Γουέιν αντίστοιχα. Στο υπόλοιπο καστ συναντάμε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο (οι σκορσεζικές αναφορές που λέγαμε), τη Φράνσις Κόνροϊ («American Horror Stroy», «Six Feet Under») και τη Ζάζι Μπιτς («Deadpool 2»).Το αν η συγκεκριμένη ταινία θα συνδέεται με τον μελλοντικό «Μπάτμαν» του Ματ Ριβς, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον, είναι μία απορία που θα λυθεί στις 3 Οκτώβρη, ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες.

Ας δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος...