Riddle me this! Ο Τζόνα Χιλ τελικά μένει εκτός Γκόθαμ για το νέο «Batman» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:33
17/10

Riddle me this! Ο Τζόνα Χιλ τελικά μένει εκτός Γκόθαμ για το νέο «Batman»

Η Γκόθαμ Σίτι έμεινε χωρίς... γρίφο! 

Από τον Πάνο Γκένα

Πριν λίγες εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει το νέο πως ο δυο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Τζόνα Χιλ («Ο Λύκος της Wall Street», «Moneyball») βρισκόταν σε συζητήσεις για να αναλάβει το ρόλο του Γρίφου, του διαβόητου κακού της Γκόθαμ Σίτι, απέναντι στον «Batman» του Ρόμπερτ Πάτινσον. Μαζί του ήταν πολύ πιθανό να συμμετέχει στην ταινία και ο κολητός του, Σεθ Ρόγκεν, ως Πιγκουίνος.

Τελικά - σύμφωνα με το Deadline - το καστινγκ δεν προχώρησε και η συνεργασία με τον Χιλ δεν κατέληξε σε συμφωνία. Την είδηση επιβεβαιώνει και ο δημοσιογράφος του Variety τζάστιν Κρολ. Αντίθετα προ ημερών η Ζόι Κράβιτς ανακοινώθηκε ως νέα Catwoman. Το στούντιο αυτή τη στιγμή εξετάζει εναλλακτικές επιλογές για τους ρόλους των «κακών» της ταινίας, ενώ η παραγωγή έχει κλείσει τον καρατερίστα Τζέφρι Ράιτ για το ρόλο του επιθεωρητή Γκόρντον.

Το σίγουρο είναι πως το σύμπαν του «Batman» φαίνεται πως επιστρέφει σε μία πιο ρεαλιστική - κατά Νόλαν - εκδοχή, ειδικά μετά την τεράστια επιτυχία και τη πρόσφατη βράβευση με Χρυσό Λέοντα του «Τζόκερ» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ. Όχι πως υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις που συσχετίζουν τα δυο κινηματογραφικά πρότζεκτ, αλλά η αίσθηση πως η DC κινείται πλέον σε μία πιο «γειωμένη» προσέγγιση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Γκόθαμ είναι έντονη.

Το νέο «Batman» δεν έχει ακόμα επίσημη ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων, αλλά η Warner προσανατολίζεται στα τέλη 2019 - αρχές 2020. Σύμφωνα με μία πρόσφατη συνέντευξη του πρωταγωνιστή Ρόμπερτ Πάτινσον στο Variety ο καινούργιος Μπάτμαν θα μοιάζει περισσότερο με ντετέκτιβ, οπότε είναι πιθανό ο σκηνοθέτης Ματ Ριβς να προσανατολίζεται σε μία ταινία νουάρ ύφους.

Οι απορίες θα λυθούν στις 25 Ιουνίου 2021, ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες.