Τρέιλερ «Us»: Ο νέος creepy εφιάλτης του Τζόρνταν Πιλ είναι ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:37
26/12

Τρέιλερ «Us»: Ο νέος creepy εφιάλτης του Τζόρνταν Πιλ είναι ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο

Ξέρουμε ποια ταινία θα «τρέξουμε» να δούμε την επόμενη άνοιξη.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Τζόρνταν Πιλ, αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς, ανακοίνωσε άμεσα το επόμενο σχέδιό του μετά το πολυβραβευμένο «Τρέξε!», την ταινία έκπληξη που προκάλεσε συζητήσεις, άφησε κοινωνικό/πολιτιστικό αποτύπωμα και έκανε τον κόσμο να «τρέξει» στις αίθουσες.

Τι μπορεί να ακολουθήσει αυτή την τεράστια επιτυχία; Η απάντηση είναι το «Us», το οποίο μέχρι πρόσφατα παρέμενε κρυφό στις λεπτομέρειές του και το μόνο που είχαμε μετά τις πρώτες δοκιμαστικές προβολές ήταν η επίσημη σύνοψη. Τώρα όμως είναι Χριστούγεννα, και το «δωράκι» της παραγωγής ήταν το πρώτο τρέιλερ.

Μία μητέρα (την υποδύεται η Λουπίτα Νιόνγκο - Όσκαρ Β' Γυναικείου για το «12 Χρόνια Σκλάβος») και ένας πατέρας (Γουίνστον Ντιουκ) επισκέπτονται με τα παιδιά τους το παραθαλάσσιο εξοχικό τους για να περάσουν ανέμελα χρόνο μαζί με φίλους (μία εκ των οποίων η Ελίζαμπεθ Μος). Όταν η νύχτα πέφτει, η ηρεμία μεταστρέφεται γρήγορα σε έντονο χάος από την ύπαρξη απρόσκλητων επισκεπτών. Μήπως θυμηθήκατε (μεταξύ άλλων) το «Mother!» του Αρονόφσκι;

Το πόστερ, που μοιάζει σαν να βγήκε από το διάσημο τεστ κηλίδων μελάνης Ρόρσαχ, κάνει σαφές πως πρόκειται για ένα ακόμη ψυχολογικό θρίλερ που ο Πιλ πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει ως κοινωνική αλληγορία. Όπως αναφέρει άλλωστε και το tagline πρόκειται για το «νέο εφιάλτη από το μυαλό του βραβευμένου με Όσκαρ Τζόρνταν Πιλ».

Να θυμίσουμε πως ο Τζόρνταν Πιλ έχει αναλάβει παράλληλα το reboot της «Ζώνης του Λυκόφωτος», ταιριαστό πρότζεκτ αν σκεφτεί κανείς πως μερίδα της κριτικής είχε περιγράψει το «Τρέξε!» ως μία αφρο-αμερικανική εκδοχή της διάσημης «μεταφυσικής» τηλεοπτικής σειράς, ενώ έχει πει ήδη «ναι» και στο «Lovecraft Country» του HBO, μεταφορά του βιβλίου του Ματ Ραφ, ένα εμπνευσμένο αμάλγαμα της λογοτεχνίας φαντασίας του Λάβκραφτ και των ρατσιστικών ζητημάτων της Αμερικής.

Ο Πιλ είναι μόλις ο πέμπτος αφροαμερικανός που διεκδίκησε Όσκαρ Σεναρίου, μετά τους Τζον Σίνγκλετον («Boyz n the Hood»), Λι Ντάνιελς («Precious»), Στιβ ΜακΚουίν («12 Years a Slave») και Μπάρι Τζένκινς («Moonlight») και μόλις ο πρώτος που κέρδισε στην κατηγορία Πρωτότυπου (original) σεναρίου.

Το «Us» έχει ημερομηνία εξόδου τις 15 Μαρτίου 2019. Δείτε παρακάτω το πρώτο του τρέιλερ:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ «Us»: Ο νέος creepy εφιάλτης του Τζόρνταν Πιλ είναι ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο
  • Τρέιλερ «Us»: Ο νέος creepy εφιάλτης του Τζόρνταν Πιλ είναι ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο