Κινηματογραφική επιθυμία! Όλες οι ταινίες του Γουόνγκ Καρ Γουάι επιστρέφουν αποκατεστημένες σε 4Κ το 2020 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:16
16/1

Κινηματογραφική επιθυμία! Όλες οι ταινίες του Γουόνγκ Καρ Γουάι επιστρέφουν αποκατεστημένες σε 4Κ το 2020

Ο σκηνοθέτης από το Χονγκ Κονγκ επανεξετάζει το έργο του, λίγο πριν ξεκινήσει γυρίσματα για την επόμενη ταινία του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Λίγο καιρό μετά την είδηση ότι ο Γουόνγκ Καρ Γουάι ετοιμάζει καινούρια ταινία η οποία θα συνδέεται με τις δυο γνωστότερες δημιουργίες του, τα «Ερωτική Επιθυμία» και «2046», ένα άλλο νέο σχετικό με τον αγαπημένο σκηνοθέτη έρχεται να μας ενθουσιάσει. Όλες του οι ταινίες, από το «As Tears Go By» ως το «Grandmaster» βρίσκονται σε διαδικασία 4Κ ψηφιακής αποκατάστασης η οποία θα ολοκληρωθεί φέτος, με σκοπό να προβληθούν αρχικά σε φεστιβάλ και αργότερα να κυκλοφορήσουν σε συλλεκτικές εκδόσεις μέσα στο 2020. 

Το νέο διαδόθηκε από το περιοδικό Filmmaker που βρέθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χαβάης όπου ο σκηνοθέτης εμφανίστηκε και επιβεβεβαίωσε την είδηση. Κεντρική ιδέα πίσω απο το σχέδιο αυτό είναι πως οι προβολές των ταινιών θα συμπίπτουν με την επέτειο των 20 χρόνων από την κυκλοφορία της «Ερωτικής Επιθυμίας» που λογικά θα έχει και τις περισσότερες κινηματογραφικές επαναπροβολές. 

Πριν λίγες μέρες η διαπρεπής, αμερικανική εταιρεία διανομής Janus Films επιβεβαίωσε κι εκείνη με τη σειρά της το νέο, ανακοινώντας πως το καλοκαίρι (5 Ιουνίου) οι προβολές των αποκατεστημένων ταινιών θα ξεκινήσουν στο Lincoln Center.

«Δουλεύουμε αυτές τις αποκαταστάσεις εδώ και αρκετό καιρό. Το 2020 είναι η 20η επέτειος της "Ερωτικής Επιθυμίας" και θα γίνουν ρετροσπεκτίβες του συνολικού έργου μου όπως και ξεχωριστές νέες προβολές της ταινίας. Θυμάμαι πριν από χρόνια πως είδα μια ταινία μου σε μια προβολή της και η εικόνα μου φάνηκε πολύ μπερδεμένη. Μου είπαν πως πλέον χρησιμοποιούν 4Κ προβολείς και θα ήταν καλό να γίνει νέα επεξεργασία στις ταινίες μου. Έτσι ξεκινήσαμε πέρυσι, απλά σε τέτοιες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι ότι ανοίγεις το Κουτί της Πανδώρας. Δεν είσαι ποτέ εντελώς ικανοποιημένος και προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό».

Με την ελπίδα πως κάποιες από τις προβολές του 2020 θα έρθουν και στη χώρα μας, αναμένουμε...