Ο Στίβεν Κινγκ εκδίδει, οι Αρονόφσκι, Στίλερ και Netflix σπεύδουν για τα δικαιώματα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:01
13/7

Ο Στίβεν Κινγκ εκδίδει, οι Αρονόφσκι, Στίλερ και Netflix σπεύδουν για τα δικαιώματα

Όταν ο Στίβεν Κινγκ κάθεται στο πληκτρολόγιο, οι άνθρωποι του θεάματος χάνουν τον ύπνο - και πιάνουν τις τσέπες τους.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Στίβεν Κινγκ έχει γράψει περίπου 70 βιβλία και πάνω από 200 διηγήματα. Πράγμα που σημαίνει ότι από την στιγμή που καταπιάστηκε γράφει πάνω από ένα βιβλίο τον χρόνο και στο ενδιάμεσο γράφει και μερικές μικρές ιστορίες. Ανάλογό του στον δείκτη παραγωγικότητας/ποιότητας είναι ίσως μόνο ο Ζορζ Σιμενόν. Αλλά ο Κινγκ είναι κι ένας δαιμόνιος παραγωγικός και επιχειρηματικός νους. Κι όταν αποφασίσει να πουλήσει, οι δημιουργοί σκοτώνονται ποιος θα προφτάσει.

Το αυτόν συνέβη και με το «If it Bleeds», μια συλλογή τεσσάρων ιστοριών, που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο. Αποτέλεσμα; Τρεις αγορές δικαιωμάτων, ήδη. Μία για τον Μπεν Στίλερ, μια για τον Ντάρεν Αρονόφσκι και μία για την συνεργασία Blumhouse/Netflix.

Ο Αρονόφσκι πήρε, και θα είναι παραγωγός, στο «The Life of Chuck» - η ιστορία ενός 39χρονου που πεθαίνει από καρκίνο του εγκεφάλου και αφηγείται τη ζωή του προς τα πίσω. Ο Στίλερ αγόρασε για παραγωγή, σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο το «Rat», στο οποίο θα υποδύεται έναν συγγραφέα που κάνει φαουστική συμφωνία μ' έναν...αρουραίο για να ξεπεράσει το δημιουργικό μπλοκάρισμά του. Το πρόβλημα είναι πως στην πραγματικότητα κάθε ιδέα του κοστίζει κάτι τρομερό στο περιβάλλον του.

Τέλος, το «Mr. Harrigan’s Phone», που άρπαξαν οι Blumhouse (που ειδικεύεται στον τρόμο) και Netflix (που τον σκορπά στην κινηματογραφική αίθουσα), μοιάζει τονικά με το «Στάσου Πλάι μου», αλλά έχει ροπή προς το υπερφυσικό. Ο Ράιαν Μέρφι θα είναι στην παραγωγή και ο Τζον Λι Χάνκοκ θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει. Η ιδέα είναι πάντως τυπική Κινγκ: Ένας νεαρός δωρίζει ένα iPhone σ' έναν πολυεκατομμυριούχο, εξακολουθεί όμως να δέχεται μηνύματα από αυτό πολύ μετά που ο κάτοχός του έχει πεθάνει  - και ταφεί μαζί με το κινητό του.

Γιορτή.