17:15
19/8

Τρέιλερ για την «Αλήθεια» του Κόρε Έντα με Ζιλιέτ Μπινός, Κατρίν Ντενέβ, Ίθαν Χοκ

Ο περσινός νικητής των Καννών υπογράφει την πρώτη του ταινία εκτός Ιαπωνίας, σκηνοθετεί τρεις λαμπερούς σταρ και κάνει πρεμιέρα στο 76o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Από τον Πάνο Γκένα

Φρέσκος μετά τον περσινό του θρίαμβο στις Κάννες με το «Κλέφτες Καταστημάτων» (Shoplifters), ο Χιροκάζου Κόρε Έντα περνά για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του και σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία εκτός Ιαπωνίας και συναντά τον Ιθαν Χοκ μαζί με δυο σπουδαίες Γαλλίδες ηθοποιούς, τις Ζιλιέτ Μπινός και Κατρίν Ντενέβ.

Τίτλος της ταινίας είναι «The Truth» (La Vérité) και η Κατρίν Ντενέβ υποδύεται τη Φαμπιέν, μια γαλλίδα σταρ του σινεμά που βρίσκεται ανάμεσα σε άνδρες που τη θαυμάζουν και την αγαπούν. Την εποχή που εκδίδει τα απομνημονεύματά της, η κόρη της (Μπινός) επιστρέφει στη Γαλλία από τις ΗΠΑ μαζί με τον σύζυγο (Χοκ) και το παιδί της. Μετά από χρόνια η συνάντησή τους καταλήγει σε σύγκρουση. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που η ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, παίζοντας μια μητέρα που δεν μεγαλώνει ποτέ. Μαζί τους συμπρωταγωνιστεί η Λουντβίν Σανιέ, ενώ ο Κόρε Έντα συνεργάστηκε με τον διευθυντή φωτογραφίας Ερίκ Γκοτιέ (του εκθαμβωτικού «Ash Is the Purest White» του Ζία Ζάνγκε).

Ο σκηνοθέτης που γύρισε την ταινία στη Γαλλία σε 10 εβδομάδες τόνισε πως «Το καστ είναι διάσημο, αλλά η ταινία αφηγείται μία μικρή, οικογενειακή ιστορία που λαμβάνει χώρα κυρίως σε ένα σπίτι. Προσπάθησα να δώσω στους χαρακτήρες μου ζωή μέσα σε ένα μικρό σύμπαν ψεμάτων, υπερηφάνειας, μετάνοιας, λύπης, χαράς και συμφιλίωσης». Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, πρόσθεσε πως «Η συνάντηση ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ιάπωνες σκηνοθέτες με δυο αγαπητές ηθοποιούς όπως η Κατρίν Ντενέβ και η Ζιλιέτ Μπινός, απέδωσε μία ποιητική αντανάκλαση των σχέσεων μεταξύ μητέρας - κόρης και της περιπλοκότητας του επαγγέλματος του ηθοποιού».

Είναι η πρώτη φορά από το 2012 (με το «The Reluctant Fundamentalist» της Μίρα Ναίρ) που το Φεστιβάλ Βενετίας δεν ανοίγει με μεγάλη, χολιγουντιανή παραγωγή μετά τα «First Man», «Downsizing», «La La Land», «Everest», «Birdman» και «Gravity». 

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου 2019 και θα συμπεριλαμβάνεται στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ που θα διαρκέσει από τις 28 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ για την «Αλήθεια» του Κόρε Έντα με Ζιλιέτ Μπινός, Κατρίν Ντενέβ, Ίθαν Χοκ
  • Τρέιλερ για την «Αλήθεια» του Κόρε Έντα με Ζιλιέτ Μπινός, Κατρίν Ντενέβ, Ίθαν Χοκ
  • Τρέιλερ για την «Αλήθεια» του Κόρε Έντα με Ζιλιέτ Μπινός, Κατρίν Ντενέβ, Ίθαν Χοκ
  • Τρέιλερ για την «Αλήθεια» του Κόρε Έντα με Ζιλιέτ Μπινός, Κατρίν Ντενέβ, Ίθαν Χοκ