Η Λόρα Ντερν προσεχώς πίσω από την μπάρα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:24
23/1

Η Λόρα Ντερν προσεχώς πίσω από την μπάρα

Η πλατφόρμα του Quibi (περισσότερα εδώ) αναπτύσσει μια σειρά μονόπρακτων βινιετών διάρκειας λίγων λεπτών με την Ντερν υπό την καθοδήγηση της συγγραφικής πένας του Νικ Χόρνμπι.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Για όσους παρατηρούμε την καριέρα της Λόρα Ντερν από τις πρώτες της εμφανίσεις τρεις και πλέον δεκαετίες πριν, η μετεωρική της άνοδος την τελευταία τριετία αποτελεί μεν τεράστια έκπληξη επ' ουδενί όμως αβάσιμη. Η δουλειά της όμως, πρώτα και πάνω απ' όλα στο Λιντσικό «Inland Empire» (2006), στέρεη, λεπτομερής και τέλεια επαγγελματική (η γυναίκα εργάζεται πρακτικά κατάπαυστα επί 40 συναπτά έτη), έπρεπε να αναμένει τη Νέα Εποχή και την βοήθεια των συμπτώσεων. Αποκορύφωμα η φετινή σεζόν του ρόλου που ενθουσιάζει ενώσεις και κριτικούς στην «Ιστορία Γάμου».

Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν εκεί στο ανερχόμενο Quibi, αυτή τη νέα πλατφόρμα που θα υλοποιήσει την ψυχαγωγία στην εποχή της διάσπασης προσοχής με ολιγόλεπτα σκετσάκια τηλεοπτικών σειρών. Το «Just One Drink» θα είναι μια σειρά από μονόπρακτες βινιέτες, γραμμένες από τον Νικ Χόρνμπι (αγοράζουμε ήδη), στις οποίες η (και παραγωγός) Ντερν θα υποδύεται μια μπαργούμαν που θα τα λέει με τον εκάστοτε ευρισκόμενο σε κρίσιμη καμπή της ζωής του πότη.

Πάντως στον νέο δίαυλο έχουν ήδη συνυπογράψει αρκετοί χολιγουντιανοί σημαίνοντες (Σπίλμπεργκ, Ρέιμι, Ντελ Τόρο, Σόντερμπεργκ) μαζί με ανερχόμενους αλλά κι εγκαθιδρυμένους ηθοποιούς, ωστόσο στην παρούσα κατάσταση η Ντερν μοιάζει η πιο «καυτή», λόγω και του, όπως όλα δείχνουν, επικείμενου Όσκαρ της.