Κινηματογραφικό ριμέικ για τον τηλεοπτικό θρύλο, «Κουνγκ-Φου» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:14
22/1

Κινηματογραφικό ριμέικ για τον τηλεοπτικό θρύλο, «Κουνγκ-Φου»

Η μυθική σειρά, που έκανε τρεις σεζόν και 63 επεισόδια από το 1972 έως το 1975, παίρνει πράσινο φως για τον Ντέιβιντ Λιτς των «John Wick», «Atomic Blonde» και «Deadpool 2».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Κουνγκ-Φου, κατά κόσμον Ντέιβιντ Κάρανταϊν, κατά ταραντινικόν κόσμον Μπιλ, ήταν ένας ολοφάνερα ωραίος τύπος, μισός Κινέζος μισός Αμερικανός, εξόριστος στην παλιά δύση (πιο σωστά: Παλιά Δύση) που έλυνε τους λογαριασμούς του νηφάλια με σωστό, παστρικό, απωανατολίτικο βρωμόξυλο (δες βίντεο στο τέλος του κειμένου). Αυτό είναι αρκετό για να έχεις θαυμαστές όπως ο σκηνοθέτης του «Kill Bill», ο οποίος μάλιστα στο «Pulp Fiction» περιγράφει μέσω Σάμιουελ Τζάκσον τον Κουνγκ-Φου με τον ανάλογα θρησκευτικό τρόπο του «he walked the earth».

Τα παραπάνω αρκούν και με το παραπάνω, συνδυαζόμενα με την φήμη της κασκάντας που απογείωσε το πρώτο «John Wick», ώστε η Universal, που στεγάζει και την εταιρεία παραγωγής του ανερχόμενου στυλίστα Ντέιβιντ Λιτς, να αγοράσει τα δικαιώματα της τηελοτπικής σειράς και να θέσει σε εφαρμογή την κινηματογραφική διασκευή.

Ας σημειωθεί ότι ο Ντέιβιντ Λιτς με τις τέσσερεις σκηνοθεσίες του μέχρι στιγμής (έστω και uncredited στο πρώτο John Wick), κοντεύει τα δύο δις εισπράξεων σε όλον τον κόσμο. Έχει κουβαλήσει με άνεση το βάρος ανάληψης δύο ευμεγέθων franchises (το πιο πρόσφατο Fast&Furious και το δεύτερο Deadpool), έφτιαξε θηλυκή action ηρωίδα με το «Atomic Blonde» και γενικά μοιάζει να φέρνει έναν νέο αέρα χορογράφησης της δράσης στο σινεμά αυτής της κοψιάς.Η ταινία δεν έχει ακόμα σεναριογράφο, αναμένεται σύντομα - όσο «απαραίτητο» κι αν αποδειχθεί τελικά αυτό...