Επιστροφή στο Pride Rock: Ο Μπάρι Τζένκινς αναλαμβάνει το σίκουελ του «Βασιλιά των Λιονταριών» ? νεα || cinemagazine.gr
10:43
30/9

Επιστροφή στο Pride Rock: Ο Μπάρι Τζένκινς αναλαμβάνει το σίκουελ του «Βασιλιά των Λιονταριών»

Ο σκηνοθέτης του «Moonlight» ήταν η απρόβλεπτη επιλογή της Disney για την συνέχεια του εισπρακτικά πετυχημένου φωτορεαλιστικού φιλμ του 2019.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Όπως έγραφαν αρκετοί χθες στο Twitter, το «Moonlight» είναι κατά κάποιο τρόπο μια εκδοχή του Κύκλου της Ζωής, όπως τον δίδαξε σε μικρούς και μεγάλους μια από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία της Disney, o «Βασιλιάς των Λιονταριών» του 1994. Η περσινή φωτορεαλιστική εκδοχή που επιμελήθηκε ο Τζον Φαβρό δεν ενθουσίασε αντιστοίχως τους κριτικούς του πλανήτη (αλλά και την πλειοψηφία όσων μεγάλωσαν στην αγκαλιά του πρώτου φιλμ) όμως το κοντέρ έγραψε 1.6 δισ. δολάρια σε όλο τον κόσμο, γι' αυτό το στούντιο όχι απλά είχε ξεκινήσει την προεργασία για ένα σίκουελ αλλά τώρα το βάζει πλέον στην κορυφή των προτεραιοτήτων του. Και τώρα ποντάρει στην ευαίσθητη ματιά του ανθρώπου που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2016 με μια μικρή ανεξάρτητη ταινία. 

Ο Μπάρι Τζένκινς λοιπόν είναι ο εκλεκτός της Disney για το σίκουελ, με τον ίδιο να αναλαμβάνει το δεύτερο πρότζεκτ του για το στούντιο, μετά την κινηματογραφική βιογραφία του Άλβιν Έιλι που επίσης ετοιμάζει μαζί με την Searchlight (τμήμα της Disney πλέον). Κατά την παλιά προσφιλή τακτική των στούντιο, αυτές οι δύο δουλειές ίσως συνδέονται (το σύστημα «μία για εμάς, μία για σένα») πάντως ο Τζένκινς έδωσε πρώτος τα νέα στα social media, χαιρετώντας με ενθουσιασμό την εμπλοκή του σε αυτό το εγχείρημα.

«Βοηθώντας την αδερφή μου να μεγαλώσει 2 αγόρια μέσα στα '90s, μεγάλωσα με τους χαρακτήρες του "Βασιλιά των Λιονταριών". Το ότι έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τη Disney ώστε να επεκτείνουμε αυτή τη μοναδική ιστορία φιλίας, αγάπης και κληρονομιάς συνεχίζοντας παράλληλα την πρόθεσή μου να καταγράφω ιστορίες και μύθους που προέρχονται από την αφρικανική διασπορά, είναι για μένα ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.»

Ο Τζεφ Νέιθανσον, που έγραψε το σενάριο του περσινού φιλμ, έχει αναλάβει ήδη την ανάπτυξη του σεναρίου για το σίκουελ, για το οποίο δεν ξεκαθαρίζεται αν θα είναι απευθείας ριμέικ στο «Βασίλειο του Σίμπα» που παρότι βγήκε μόνο στην αγορά του βίντεο του 1998, δεν άργησε να αγαπηθεί ταχύτατα από το κοινό εκείνη την περίοδο.