Επιστροφή στο Pride Rock: Κυκλοφόρησε η πλοκή του «Mufasa: The Lion King» σε σκηνοθεσία Μπάρι Τζένκινς - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:43
15/12

Επιστροφή στο Pride Rock: Κυκλοφόρησε η πλοκή του «Mufasa: The Lion King» σε σκηνοθεσία Μπάρι Τζένκινς

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Moonlight» υπήρξε η απρόβλεπτη επιλογή της ΝτίσνεΪ για την συνέχεια του εισπρακτικά πετυχημένου φωτορεαλιστικού φιλμ του 2019.

Από τον Πάνο Γκένα

Όπως γράφτηκε κάποτε στο Twitter (Χ), το «Moonlight» είναι κατά κάποιο τρόπο μια εκδοχή του Κύκλου της Ζωής, όπως τον δίδαξε σε μικρούς και μεγάλους μια από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία της Ντίσνεϊ, o «Βασιλιάς των Λιονταριών» του 1994.

Η φωτορεαλιστική εκδοχή του 2019 που επιμελήθηκε ο Τζον Φαβρό δεν ενθουσίασε αντιστοίχως τους κριτικούς του πλανήτη (αλλά και την πλειοψηφία όσων μεγάλωσαν στην αγκαλιά του πρώτου φιλμ, διαβάστε τη γνώμη μας εδώ) όμως το κοντέρ έγραψε κοντά στα 2 δισ. δολάρια σε όλο τον κόσμο, γι' αυτό το στούντιο ξεκίνησε σχεδόν άμεσα την προεργασία για ένα σίκουελ.

Πάντως ο Τζένκινς είχε χαιρετήσει με ενθουσιασμό την εμπλοκή του σε αυτό το εγχείρημα: «Βοηθώντας την αδερφή μου να μεγαλώσει 2 αγόρια μέσα στα '90s, μεγάλωσα με τους χαρακτήρες του "Βασιλιά των Λιονταριών". Το ότι έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τη Disney ώστε να επεκτείνουμε αυτή τη μοναδική ιστορία φιλίας, αγάπης και κληρονομιάς συνεχίζοντας παράλληλα την πρόθεσή μου να καταγράφω ιστορίες και μύθους που προέρχονται από την αφρικανική διασπορά, είναι για μένα ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.»

Σύμφωνα με το λογαριασμό του The Hollywood Handle η σύνοψη της ταινίας «Mufasa: The Lion King» θυμίζει την εξιστόρηση ενός παραμυθιού. «Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο ενός από τους μεγαλύτερους βασιλιάδες του Pride Land και μας επιστρέφει στη σαβάνα όπου ο Ραφίκι αφηγείται στην Κιάρα - την κόρη του Σίμπα και της Νάλα - την ιστορία του παππού της, με... κάποια σχόλια από τον Τιμόν και τον Πούμπα». Ο Άαρον Πιές, με τον οποίο ο Τζένκινς είχε συνεργαστεί στο «The Underground Railroad», θα είναι η φωνή του  Μουφάσα και ο Κέλβιν Χάρισον («Cyrano») εκείνη του διαβολικού αδερφού του, Σκαρ.

Έχουμε εμπιστοσύνη στον Τζένκινς, ελπίζουμε αυτή τη φορά να βγούμε από την αίθουσα ικανοποιημένοι από τον κύκλο της (κινηματογραφικής) ζωής.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου 2024.