Τρέιλερ: Αν Χάθαγουεϊ και Τσιούετελ Έτζιοφορ σε «Locked Down» με φόντο την πανδημία - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:07
7/1

Τρέιλερ: Αν Χάθαγουεϊ και Τσιούετελ Έτζιοφορ σε «Locked Down» με φόντο την πανδημία

Στίβεν Νάιτ γράφει και Νταγκ Λάιμαν σκηνοθετεί ένα από τα πρώτα έργα, στον χαμό που αναμένεται να γίνει, με θέμα ή φόντο τον λόγο που το 2020 περνά στην ανθρώπινη ιστορία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μπορεί ο Νταγκ Λάιμαν να φιλοδοξεί εκείνο το απίστευτο σχέδιο με τον Τομ Κρουζ στο Διάστημα, όμως για την ώρα, πίσω στην γη της πανδημίας, ετοίμασε ένα θρίλερ που ακούγεται διπλά ενδιαφέρον.

Ο ένας λόγος είναι οι εμπλέκόμενοι: Στίβεν Νάιτ (ναι, ξεχάσαμε ήδη το απίθανο ατόπημα του «Νησιού της Αποπλάνησης») στο σενάριο, Λάιμαν στο βιζέρ και Αν Χάθαγουεϊ- Τσιούετελ Έτζιοφορ πρωταγωνιστές, όλοι τους σε συσκευασία του είδους της ταινίας-ληστείας και με φόντο την πανδημία. Ακούγεται ενδιαφέρον!

Ο άλλος λόγος είναι όμως εξίσου ενδιαφέρων. Η ταινία θα είναι πρακτικά ένα b movie, γυρισμένο με προϋπολογισμό χαμηλότερο από 10 εκατομμύρια (!). Ακούσαμε καλά; Μπορεί αυτό να είναι ένα δείγμα ότι σκέφτονται εκεί στο Χόλιγουντ μακριά από τους καταστροφικούς λευκούς ελέφαντες των τελευταίων 20 - υπερηρωικών- ετών; Θα είναι μια εξέλιξη εντυπωσιακή και ελπιδοφόρα. Το χαμηλό budget, όπως τις μεγάλες εποχές του στουντιακού σινεμά, δίνει ελευθερίες, επιτρέπει ρίσκο, γυρίζεται γρηγορότερα και δίνει μια άλλη πλαστικότητα στην κινηματογραφική παραγωγή. Και αυτή (θα μπορούσε να) είναι μια απάντηση αισθητικής από την μεριά του κινηματογράφου. Η ταινία γυρίστηκε τάχιστα το δίμηνο Σεπτέμβρης - Οκτώβρης στο Ην. Βασίλειο ακολουθώντας πιστά τα αυστηρά πρωτόκολα περί covid.

«Ήταν τρομακτικό να βγάζω τη μάσκα μου κάθε μέρα και γι' αυτό εκτίμησα πόσο αφοσιωμένο ήταν το συνεργείο που κρατούσε τις μάσκες - ακόμα και όταν γυρίζαμε σε ζεστά δωμάτια ή κουβαλούσαν βαριές κάμερες και εξοπλισμό φωτισμού. Ο επαγγελματισμός τους βοήθησε στο να νιώθω ασφαλής, τους ήμουν και είμαι απίστευτα ευγνώμων», δήλωσε η Αν Χάθαγουεϊ.

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ του «Locked Down» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο HBO Max στις 14 Ιανουαρίου.