Οι δημιουργοί του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» στέλνουν τον Ράιαν Γκόσλινγκ (ξανά) στο Διάστημα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:55
18/5

Οι δημιουργοί του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» στέλνουν τον Ράιαν Γκόσλινγκ (ξανά) στο Διάστημα

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ θα είναι οι δημιουργοί πίσω από την προσαρμογή του νέου (ανέκδοτου ακόμα!) βιβλίου του Άντι -«Η Διάσωση»- Γουίαρ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια ωραία, δημιουργικά παιχνίδια στον εσωτερικό κόσμο της βιομηχανίας κατά την περίοδο του εγκλεισμού. Ηχηρό εξ αυτών είναι τούτο, που θέλει το ταχέως ανερχόμενο δίδυμο να παίρνει το πράσινο φως από την Universal (που τους έχει υπογράψει) για να κάνει ταινία με την MGM το καινούργιο, ανέκδοτο (και άτιτλο) βιβλίο του συγγραφέα της «Διάσωσης». Βιβλίο για το οποίο πέφτουν κορμιά εκεί στο Χόλιγουντ, με αρχικά δικαιώματα στο επταψήφιο οικονομικό υπερδιάστημα...Όμως οι σχέσεις των επικεφαλής των δύο στούντιο, του Μάικλ Nτε Λούκα (MGM) και Ντόνα Λάνγκλεϊ (Universal) είναι φιλικότατες κι έτσι η παραχώρηση συνέβη ανέφελα.

Στο κόλπο μπαίνει ο Ράιαν Γκόσλινγκ, που φέρεται να υποστήριζε εξαρχής ότι το βιβλίο πρέπει να πάει στους δημιουργούς του Αραχνο-Σύμπαντος, Όσκαρ πέρυσι να θυμίσουμε. «Όλοι εδώ στην MGM είμαστε κατενθουσιασμένοι για την dream team που μαζεύτηκε γύρω από την καταπλητική νουβέλα του Άντι. Με την ικανότητά τους να ισορροπούν δράμα, δράση και χιούμορ, ο Φιλ και ο Κρις είναι το τέλειο ντουέτο για αυτό το μοναδικό υλικό», δηλώνει το στούντιο.

O Αντίτια Σουντ θα είναι στην παραγωγή, είναι και Νο 1 της εταιρείας παραγωγής του ντουέτου ('Lord Miller'), ένας άνθρωπος με 6 μόλις credits στην πλάτη, τα δύο όμως είναι «Deadpool», το άλλο η «Διάσωση», το άλλο ο «Φόνος στο Όριαν Εξπρές» του Μπράνα και όλα μαζί να κοντεύουν τις ντροπιαστικές εισπράξεις των 2.5 δις δολλαρίων. Τουτέστιν, Μίδας.

Πίσω στο αναμενόμενο την άνοιξη βιβλίο του Άντι Γουίαρ («Project Hail Mary» o τίτλος εργασίας του), με την πλοκή του να αφηγείται την ιστορία ενός αστροναύτη, ολομόναχου σ' ένα διαστημόπλοιο, με αποστολή του να σώσει τον πλανήτη. Οι μεσιανικές ιστορίες δεν ξεθωριάζουν ποτέ.

Το ίδιο και η χαλκέντερη MGM, ιστορική, τρικυμιώδης, ανθεκτική. Στον άμεσο προγραμματισμό της περιλαμβάνει ακόμα την ιστορία της διάσωσης (νάτη πάλι) της ποδοσφαιρικής ομάδας στα σπήλαια της Ταϊλάνδης που θα γυρίσει ο Ρον Χάουαρντ, το «Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ με την Lady Gaga και το επόμενο του Τζορτζ Μίλερ, «Three Thousand Years of Longing», με τους Ίντρις Έλμπα και Τίλντα Σουίντον.

Τέλος, οι Λορντ και Μίλερ, που είχαν μια μνημειώδη χρονιά, παράλληλα παίρνουν το πράσινο φως για reboots, επεκτείνονται στην τηλεόραση και τις πλατφόρμες (υπέγραψαν με την Sony Pictures Television), ενώ θα αναμιχθούν στο σύμπαν της Μάρβελ και είναι και πίσω και από το «Bless the Harts» για την Fox που σε λίγο αρχίζει την δεύτερή του σεζόν. Σουπερνόβα φωτεινότητας, ελπίζουμε να μην είναι διάττοντες.