Από τη Σρι Λάνκα στην παγκόσμια καταξίωση: Το «Matangi/Maya /M.I.A.» σήμερα στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:21
22/9

Από τη Σρι Λάνκα στην παγκόσμια καταξίωση: Το «Matangi/Maya /M.I.A.» σήμερα στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Το «Matangi/Maya /M.I.A.» προβάλλεται σήμερα στον κινηματογράφο Ideal (19:15, 22/09). Διαβάστε περισσότερα εδώ και αγοράστε εισιτήρια online μέσω viva.gr.

Το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Sundance για τα διεθνή ντοκιμαντέρ δόθηκε φέτος στην εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Στίβεν Λόβριντζ για την απροσδόκητη πορεία της ζωής της βρετανίδας ράπερ M.I.A.Το ντοκιμαντέρ, όπως αναμενόταν, ξέφυγε από τα όρια του Sundance και έχει πλέον τρέιλερ που το συστήνει στο παγκόσμιο κοινό αλλά και σε αρκετά φεστιβάλ όπου πρόκειται να προβληθεί. 

Το «Matangi/Maya/M.I.A.» ακολουθεί της τρεις ταυτότητες της ηρωίδας του, που ξεκίνησε ως Ματάνγκι, κόρη του ιδρυτή της ένοπλης αντίστασης των Ταμίλ στην Σρι Λάνκα και μετονομάστηκε σε Μάγια όταν η οικογένειά της κατέφυγε στο Λονδίνο εξαιτίας του αιματηρού εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην πατρίδα τους. Τελικά, έγινε διάσημη ως M.I.A. συνθέτοντας μια μουσική ταυτότητα που συνδύαζε στοιχεία απ’ όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς της ζωής της σε ένα εκρηκτικό κράμα ήχων, στίχων και ρυθμών.

Φτιαγμένο από ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό περίπου 700 ωρών, που είχε στην κατοχή της η M.I.A. και το οποίο καλύπτει μια μακρά περίοδο 22 ετών, το ντοκιμαντέρ αποφεύγει την παγίδα της αγιογραφίας και προσφέρει μια αποκαλυπτική ματιά σε γεγονότα που στιγμάτισαν την ζωή και την καριέρα της καλλιτέχνιδας, καταγράφοντας τις λαμπρές στιγμές αλλά και τις αντιφάσεις της M.I.A. η οποία από μετανάστρια στην Αγγλία άγγιξε μέσα σε λίγα χρόνια την παγκόσμια καταξίωση. 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις και τα νέα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

www.cinemagazine.gr | www.aiff.gr

Μεγάλος Χορηγός του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είναι η COSMOTE TV.

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.