Ο Μάθιου ΜακΚόναχι θεωρεί πως κέρδισε Όσκαρ λόγω της επιτυχίας που είχε το «True Detective» εκείνη την περίοδο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:31
23/10

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι θεωρεί πως κέρδισε Όσκαρ λόγω της επιτυχίας που είχε το «True Detective» εκείνη την περίοδο

O γνωστός ηθοποιός μίλησε στο GQ με αφορμή την αυτοβιογραφία που κυκλοφορεί και αναφέρθηκε στην περίοδο που μάζευε βραβεία για το «Dallas Buyers Club».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Θυμάστε τη ...«ΜακΚοναναγέννηση»; Κάπως έτσι θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά το «McConaissance», το όνομα δηλαδή που δόθηκε στην περίοδο όπου κοινό και κριτικοί σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειροκροτούν ανελλιπώς τον Μάθιου ΜακΚόναχι για τις ερμηνείες του. Όλο αυτό κορυφώθηκε το 2014, όταν ο ηθοποιός κέρδισε Όσκαρ Ερμηνείας για το «Dallas Buyers Club», σε μια χρονιά που είχε να συναγωνιστεί τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο («The Wold of Wall Street») και Τσίουτελ Ετζίοφορ («12 Χρόνια Σκλάβος»).

Ο ΜακΚόναχι επέστρεψε στην περίοδο αυτή, μέσω της συνέντευξης που έδωσε στο GQ στο πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου του «Greenlights», το οποίο εξετάζει όλες τις περιόδους της καριέρας του. Ο ΜακΚόναχι ήταν ξεκάθαρος στην ερώτηση για το ποιος ήταν ο κύριος λόγος της επικράτησής του στα Όσκαρ εκείνης της χρονιάς, θεωρώντας πως η εμφάνιση του στο «True Detective» την ίδια περίοδο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, με ένα σύνολο άρθρα και memes να το έχουν μετατρέψει στο hot όνομα εκείνων των ημερών. Τότε προήλθε και το λογοπαίγνιο «McConaissance», που σύμφωνα με τον ίδιο έχει παρέλθει πλέον.

«Αυτό τελείωσε. Μπορεί να ξαναγίνει στο μέλλον, να υπάρξει άλλο όνομα, κάτι πιο αστείο και εύκολο για να το λες. Πάντως τότε, εκείνη την περίοδο που βγήκε το "Dallas Buyers Club" ήμουν στα σπίτια όλων κάθε εβδομάδα λόγω του "True Detective". Για να το πω απλά, νομίζω πως αυτή η σειρά έγινε τότε η καλύτερη διαφήμιση για μένα κατά την περίοδο των Όσκαρ.»

Μετά ήρθαν το «Gold», το «Dark Tower» και το «Serenity», ταινίες που δεν τράβηξαν στα ταμεία όσο οι προηγούμενές του, ενώ συνοδεύτηκαν και από κακές κριτικές. Τις οποίες ο ΜακΚόναχι φρόντιζε να διαβάζει! 

«Θυμάμαι πως έκανα μια άσκηση πριν 8 χρόνια. Είχα πει στους βοηθούς μου τότε να μαζεύουν όλες τις αρνητικές κριτικές και καθόμουν να τις διαβάσω όλες. Καταλάβαινα σε πολλές από αυτές πως αυτοί που τις έγραφαν απλά δε με γούσταραν. Ήταν σαν να είχαν γραφτεί πριν δουν την ταινία. Αλλά ήταν και κάποιες που ήταν σωστές. Συμφωνούσα με τα επιχειρήματά τους, κρατούσα το λάθος μου και πήγαινα παρακάτω.»