Κρίστοφερ ΜακΚουόρι και Τομ Κρουζ υπογράφουν για δύο ακόμη «Επικίνδυνες Αποστολές» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:01
15/1

Κρίστοφερ ΜακΚουόρι και Τομ Κρουζ υπογράφουν για δύο ακόμη «Επικίνδυνες Αποστολές»

Η Paramount συμφώνησε με τον σκηνοθέτη των πρόσφατων ταινιών του franchise για δύο ακόμη φιλμ που θα γυριστούν μαζί. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η «Επικίνδυνη Αποστολή» είναι ένα franchise που μόνο κουρασμένο δε μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος. Ο Τομ Κρουζ με τα χρόνια ανέπτυξε περισσότερο τον Ίθαν Χαντ και μετέτρεψε κάθε ταινία σε προσωπική πρόκληση, σχεδιάζοντας εντυπωσιακές σκηνές δράσης στις οποίες συμμετείχε όσο περισσότερο μπορούσε ο ίδιος. Στην πορεία βρήκε εκλεκτή παρέα, τον σεναριογράφο-σκηνοθέτη Κρίστοφερ ΜακΚουόρι, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στα «Valkyrie» και «Jack Reacher», όπου έγραψε τα σενάρια. 

Τα σενάρια αυτά επανέέφεραν τον ΜακΚουόρι στη δράση, χωρίς όμως να αποβάλλουν από πάνω του τον χαρακτηρισμό «ο σεναριογράφος του "Usual Suspects"» που παρέμενε ακόμη η διασημότερη δουλειά του - και όχι άδικα. Η συνεργασία στο fracnhise της «Επικίνδυνης Αποστολής» υπήρξε τελικά ευεργετική για όλους. Οι δυο τους δεν κράτησαν απλά τις ταινίες στη ζωή, αλλά τις ανέβασαν επίπεδο, καθώς ειδικά η περσινή «Πτώση» ήταν ένα δείγμα απολαυστικού σινεμά δράσης και παράλληλα η πιο πετυχημένη εμπορικά ταινία της σειράς που ξεκίνησε το 1995. 

Η Paramount είδε πως έχει πλέον στα χέρια της μια συνεργασία-χρυσωρυχείο την οποία θέλει να τη διατηρήσει όσο και το ενδιαφέρον του κοινού είναι ακόμη ζεστό. Πρώτα έβαλε τον ΜακΚουόρι μέσα στο «Top Gun: Maverick» στο οποίο έκανε κάποιες διορθώσεις στο σενάριο, γράφοντας και extra σκηνές και χθες ανακοίνωσε πως συμφώνησε μαζί του για να γράψει και να σκηνοθετήσει δύο ακόμη ταινίες «Mission: Impossible» οι οποίες θα γυριστούν μαζί με σκοπό να κυκλοφορήσουν τα καλοκαίρια του 2021 και 2022. Το στούντιο είχε την πρόθεση να τα κυκλοφορήσει και νωρίτερα, αλλά δε θέλει να συμπέσουν με το «Top Gun» που θα βγει το καλοκαίρι του 2020. 

ΜακΚουόρι και Κρουζ κοινοποίησαν τα χαρμόσυνα νέα με 2 σύντομα tweets και εμείς περιμένουμε περισσότερο Ίθαν Χαντ (αλλά και Ίλσα Φάουστ, τον χαρακτήρα της Ρεμπέκα Φέργκιουσον που δημιούργησε ο ΜακΚουόρι και θέλει να διατηρήσει) στο προσεχές μέλλον.