Επιστροφή του Μελ Γκίμπσον με το κατάλληλα (;) τιτλοφορημένο «Force of Nature» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:15
25/5

Επιστροφή του Μελ Γκίμπσον με το κατάλληλα (;) τιτλοφορημένο «Force of Nature»

Τρέιλερ για την νέα ταινία του ηθοποιού, που ανήκει στο είδος της περιπέτειας καταστροφής και τον ενώνει με την Κέιτ Μπόσγουορθ και τον Εμίλ Χιρς.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Παρότι ο χαρακτηρισμός «δύναμη της φύσης» έχει και σκοτεινές πλευρές, όπως στους περισσότερους ανθρώπους (πλην των καλόψυχων haters ασφαλώς), ο Μελ Γκίμπσον πολλάκις αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία περίπτωση. Άντεξε τη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ και, έστω και αν λογικά δεν θα βγει ποτέ από αυτήν, εξακολουθεί σε ένα παράλληλο (και υπόγειο) κύκλωμα να δηλώνει «παρών». Αν θα είναι τα γενικώς εκτιμημένα cult δυναμικής «Blood Father» και «Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου» ή ταινίες που ο (λίγος) κόσμος που είδε αγάπησε («Ο Καθηγητής και ο Τρελός»), είναι απλά μέροςτου φαινομένου. Κατά το οποίο, όπως ανέκαθεν συνέβαινε στον άγριο κόσμο της βιομηχανίας, ακόμα και οι σταρ που εξέπεσαν είχαν πάντα ένα είδος σινεμά που τους χρειαζόταν. Εκείνοι που δεν ήταν μόνο σταρ αλλά και καλοί ηθοποιοί (όπως ο Γκίμπσον) θα έμεναν ζωντανοί.

Παρά όλα τα παραπάνω, το επερχόμενο «Force of Nature» μοιάζει μια προαναγγελθείσα αποτυχία. Παραγγελία ενός παρηκμασμένου είδους σινεμά, αυτού της περιπέτειας φυσικής καταστροφής με στοιχεία αστυνομικού δράματος, το έργο ενώνει χολιγουντιανούς περιθωριακούς (ο Εμίλ Χιρς, επίσης σεσημασμένος αφού κόντεψε να πνίξει την Ντενιέλ Μπέρνφελντ μια executive της Paramount στο Σάντανς και η Κέιτ Μπόσγουορθ, που δεν έγινε ποτέ σταρ τελικά) υπό την εποπτεία του Μάικλ Πόλις (των αδελφών Πόλις), που είχε ξεκινήσει κάποτε μια ελπιδοφόρα καριέρα («Twin Fall Idaho», «Nortfork») αλλά πλέον αγνοείται στο z κύκλωμα. (Αγνοούμε το «Nona» του 2017).

Η ιστορία θα αφηγείται το πώς ο πατέρας μιας γιατρού (Μπόσγουορθ), συνταξιοδοτημένος ντετέκτιβ (Γκίμπσον) κι ένας κακόφημος αστυνομικός (Χιρς), προσπαθούν να εξαρθρώσουν μια σπείρα οπλισμένων ληστών ενόσω εκρήγνυται μια φονική καταιγίδα «επιπέδου 5». Είθε να μην πνιγεί αύτανδρο - αν και η αισθητική του, όπως προκύπτει από το τρέιλερ τουλάχιστον, δείχνει να προδίδει προθέσεις αλλά και χαμένες δυνατότητες.