Φασμπέντερ, Φοξ και Ντίνκλατζ στο ριμέικ της «Άγριας Συμμορίας» από Μελ Γκίμπσον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:21
20/5

Φασμπέντερ, Φοξ και Ντίνκλατζ στο ριμέικ της «Άγριας Συμμορίας» από Μελ Γκίμπσον

Δυο χρόνια μετά το «Αντιρρησίας Συνείδησης», ο Μελ Γκίμπσον ανακοίνωσε ένα αναντίρρητα βίαιο επόμενο βήμα. Το ριμέικ της κλασικής «Άγριας Συμμορίας» του Σαμ Πέκινπα.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά τα «X-Men: Dark Phoenix», «Ρομπέν των Δασών» και «Game of Thrones», η τριανδρία των Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέιμι Φοξ και Πίτερ Ντίνκλατζ φαίνεται πως ετοιμάζεται για νέες μονομαχίες. Το Deadline αναφέρει λοιπόν πως οι ταλαντούχοι, δημοφιλείς ηθοποιοί είναι κοντά στο να «κλειδώσουν» στη νέα κινηματογραφική ανάγνωση της «Άγριας Συμμορίας» που θα σκηνοθετήσει ο Μελ Γκίμπσον.

Όσοι παρακολουθούν τη σκηνοθετική καριέρα του Μελ Γκίμπσον, ξέρουν πως είναι δημιουργός που δεν αποστρέφεται τη βία. Από τις επικές μάχες του βραβευμένου με Όσκαρ «Braveheart» μέχρι το θρησκευτικό σπλάτερ των «Παθών» και τον ωμό ρεαλισμό του «Apocalypto», ο Γκίμπσον αφήνει την κτηνώδη πλευρά των ανθρώπων να εκφραστεί ελεύθερα και την κάμερα να παρακολουθεί. Αναμενόμενο λοιπόν, που το ριμέικ της «Άγριας Συμμορίας» του Σαμ Πέκινπα είναι το επόμενο σκηνοθετικό πρότζεκτ, στο οποίο θα αναλάβει και το σενάριο.

Στην πρωτότυπη ταινία του 1969, η «Αγρια Συμμορία» των Γουίλιαμ Χόλντεν, Έρνεστ Μποργκνάιν, Ρόμπερτ Ράιαν, Μπεν Τζόνσον και σία, στιγμάτισε με αίμα το γουέστερν και ο Σαμ Πέκινπα εξαπέλυσε ένα κρεσέντο βίας, πιστό σε έναν συνεπή κώδικα (σκηνοθετικής) τιμής. Σεξιστική, ηδονική, ασυμβίβαστη, η «Άγρια Συμμορία» κατάφερε με τα χρόνια να μείνει απυρόβλητη στη σφαίρα του κλασικού.

Να θυμίσουμε πως η Warner Bros προωθούσε την ιδέα ενός ριμέικ τα τελευταία οχτώ χρόνια, και τα πρώτα ονόματα που είχαν ακουστεί τότε ήταν του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου (και μετέπειτα σκηνοθέτη) Μπράιαν Χέλγκελαντ και του Τόνι Σκοτ. Ο Μελ Γκίμπσον - ο οποίος ετοιμάζει και ένα πολεμικό δράμα με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ - θα επιστρέψει στη σκηνοθεσία μετά το εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένο «Αντιρρησία Συνείδησης», ο οποίος απέσπασε το 2017 Όσκαρ Μοντάζ και Ήχου.