Εις έτη πολλά! Ο Ντάνι Μπόιλ αναλαμβάνει τον «Μαθουσάλα» με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:18
18/5

Εις έτη πολλά! Ο Ντάνι Μπόιλ αναλαμβάνει τον «Μαθουσάλα» με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν

Ο πρωταγωνιστής του «Κριντ» θα αναμετρηθεί με τον μεγαλύτερο αντίπαλο: τον χρόνο!

Από τον Πάνο Γκένα

Μία ταινία με βασικό χαρακτήρα τον «Μαθουσάλα» πηγαινοέρχεται στα αμερικανικά στούντιο εδώ και (τουλάχιστον) μία δεκαετία. Τότε φημολογούμενος πρωταγωνιστής ήταν ο Τομ Κρουζ, αλλά τα χρόνια πέρασαν (όχι πως έχει σημασία για τον αειθαλή πρωταγωνιστή των «Επικίνδυνων Αποστολών») και τελικά το σχέδιο πήρε πράσινο φως με τον ανερχόμενο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν («Black Panther», «Κριντ») στο βασικό ρόλο.

Ένα χρόνο μετά, κι ενώ τα κινηματογραφικά γυρίσματα σε πολλές χώρες βρίσκονται ακόμα σε παύση λόγω της πανδημίας, το Variety ανακοινώνει πως ο βραβευμένος με Όσκαρ Ντάνι Μπόιλ («Slumdog Millionaire») θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας, η οποία έχει την φιλοδοξία να συστήσει ένα νέο franchise. 

 

 

Σύμφωνα με τη Βίβλο ο Μαθουσάλας ήταν ο μακροβιότερος άνθρωπος στη Γη και έζησε 969 χρόνια. Οι περισσότεροι μελετητές της Βίβλου συμφωνούν πως πέθανε στο μεγάλο κατακλυσμό. Κινηματογραφικά τον είδαμε σχετικά πρόσφατα στο φιλόδοξο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι (τον υποδυόταν ο Άντονι Χόπκινς), ενώ στη νέα ταινία ο Μαθουσάλας είναι ένας άντρας που έχει «επιβιώσει εκατοντάδες χρόνια και όλο αυτό το διάστημα οι ξένες γλώσσες και η επιστήμη του έδωσαν πνευματική γνώση και ικανότητες επιβίωσης».

Πάντως το κόνσεπτ, όσο κι αν ακούγεται ιδιόρρυθμο, βρίσκεται σε καλά χέρια. Ο Μπόιλ έχει τη δημιουργική τρέλα και ενδεχομένως την ανάγκη να συνδέσει το όνομά του με μία εμπορική επιτυχία μετά την απομάκρυνσή του από τον τελευταίο Μποντ, ο μερακλής Ντέιβιντ Χέιμαν των «Χάρι Πότερ», «Gravity», «Πάντινγκτον», «Κάποτε στο Χόλιγουντ» και «Ιστορία Γάμου» θα αναλάβει την παραγωγή, ενώ ο πολυάσχολος Μάικλ. Μπ. Τζόρνταν είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Χόλιγουντ.

Μήπως ο «Μαθουσάλας» θα είναι ένας νέου τύπου «Χαϊλάντερ»; Ο χρόνος θα δείξει...