Το Χόλιγουντ ρίχνει ζάρια και ετοιμάζει ταινία «Monopoly» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:17
18/1

Το Χόλιγουντ ρίχνει ζάρια και ετοιμάζει ταινία «Monopoly»

Το επιτραπέζιο που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές κατά φαντασίαν μεγιστάνες του real estate πλειοδοτεί στη μεγάλη οθόνη.

Από τον Πάνο Γκένα

Η αλήθεια είναι πως το Χόλιγουντ προσπαθούσε εδώ και χρόνια να κάνει μία ταινία που θα βασίζεται στο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι «Monopoly». Πριν από μία δεκαετία είχε ανακοινωθεί πως ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα αναλάμβανε να σκηνοθετήσει την ομώνυμη ταινία, ενώ ο παραγωγός Φρανκ Μπέντορ είχε αφήσει να εννοηθεί πως το κόνσεπτ θα θύμιζε την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και τα «Jumanji», «Zathura».

Τώρα το Deadline επιβεβαιώνει πως η ταινία «Monopoly» ετοιμάζεται για μία παρτίδα στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον παραλίγο παρουσιαστή των φετινών Όσκαρ Κέβιν Χαρτ και σκηνοθέτη τον Τιμ Στόρι των (αποτυχημένων) «Fantastic 4» και παλιό γνώριμο του Χαρτ από τη σειρά ταινιών «Μαθητευόμενος Μπάτσος». Λεπτομέρειες για την πλοκή της νέας ταινίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Το πασίγνωστο επιτραπέζιο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1935 και το πιθανότερο είναι πως κάποια εκδοχή του υπάρχει σε κάθε ράφι σπιτιού σε Ευρώπη κι Αμερική. Έχει μεταφραστεί σε 47 διαφορετικές γλώσσες, διατίθεται σε 114 χώρες και πέρα από την παραδοσιακή του εκδοχή υπάρχουν πάμπολλες σινεφιλ αποδόσεις (Χάρι Πότερ, Star Wars κ.α.), pc games, κονσόλες και apps.

Ελπίζουμε η ταινία να σηκώσει κάρτα τύχης και να... βλέπεται.