Το ανανεωμένο πρόγραμμα κυκλοφορίας ταινιών 2020 (κορονοϊού επιτρέποντος) - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:56
7/4

Το ανανεωμένο πρόγραμμα κυκλοφορίας ταινιών 2020 (κορονοϊού επιτρέποντος)

Μετά τις αναβολές των τελευταίων εβδομάδων, συγκεντρώσαμε τις νέες ημερομηνίες εξόδου των ταινιών για τους επόμενους μήνες του 2020.

Από τον Πάνο Γκένα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα αφορά τις μεγάλες αμερικανικές παραγωγές που ανακοίνωσαν επισήμως νέες ημερομηνίες, ενδεικτικές και για την έξοδό τους στις ελληνικές αίθουσες αφού τα μεγάλα στούντιο κυκλοφορούν σχεδόν ταυτόχρονα τις ταινίες τους σε όλο τον κόσμο .

Η κυκλοφορία των φεστιβαλικών, ανεξάρτητων, μικρότερων παραγωγών εξαρτάται από την παρουσία τους (ή μη) στο πρόγραμμα των μεγάλων κινηματογραφικών φεστιβάλ (η πραγματοποίηση ή όχι του Φεστιβάλ Καννών θα επηρεάσει πολύ τον προγραμματισμό τους) και από το ενδιαφέρον των τοπικών εταιρειών διανομής.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα κυκλοφορίας (και όπως πάντα κορονοϊού επιτρέποντος):

ΙΟΥΝΙΟΣ
19/06 Soul [update] - αναβολή για 20 Νοεμβρίου (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Φαίνεται πως η μεγάλη (θαρραλέα;) απόφαση της Ντίσνεϊ για το καλοκαίρι είναι η κυκλοφορία της φιλόδοξης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Soul» στα μέσα Ιουνίου. Η καινούργια ταινία της θαυματοποιού συνεργασίας Pixar - Disney υπόσχεται ταξίδια σε απόκρυφες κοσμικές διαδρομές και θέλει να μιλήσει απευθείας στην ψυχή μας.

ΙΟΥΛΙΟΣ
17/07 Tenet
24/07 Mulan
31/07 The SpongeBob Movie: Sponge on the Run

Ο Ιούλιος έχει μεγάλο στοίχημα την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν «Tenet», μία ευρηματική περιπέτεια διαδαλώδους αφήγησης με πρωταγωνιστές τους Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον στο γνωστό (κι απολαυστικό) δημιουργικό ύφος του Βρετανού σκηνοθέτη. Μέχρι στιγμής το «Tenet» έχει μείνει αμετακίνητο στον προγραμματισμό και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι. Μία εβδομάδα μετά, η Ντίσνεϊ μεταφέρει την «Μουλάν» που είχε αρχική ημερομηνία 26 Μαρτίου στην Ελλάδα, ενώ ο Ιούλιος κλείνει με τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων με ήρωα τον δημοφιλή Μπομπ Σφουγγαράκη. 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
14/08 Wonder Woman 1984
21/08 Bill and Ted Face the Music
28/08 The Hitman’s Wife's Bodyguard

Το σίκουελ της επιτυχημένης Wonder Woman αρχικά θα έκανε το «θαύμα» του στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2019, αλλά η Warner αποφάσισε (σωστά) να μην βρεθεί κοντά στην έταιρη DC ταινίας της με τίτλο «Joker». Τελικά η ταινία της Πάτι Τζένκινς με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντότ και χρονικό πλαίσιο το έτος 1984, μετακινήθηκε για αρχές Ιουνίου και έπειτα στα μέσα Αυγούστου λόγω κορονοϊού. Ο μήνας επιφυλάσσει άλλη μία επιστροφή, αυτή των «excellent» Κιάνου Ριβς και Άλεξ Γουίντερ στην καλτ τρίτη περιπέτεια των κάποτε ροκ εφήβων Μπιλ και Τεντ, και την έξοδο της περιπέτειας «The Hitman's Wife's Bodyguard» με καστ τους Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Αντόνιο Μπαντέρας και Μόργκαν Φρίμαν.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
04/09 A Quiet Place Part II
04/09 The Beatles: Get Back
11/09 The Conjuring: The Devil Made Me Do It
18/09 The King’s Man
25/09 Candyman
25/09 Last Night in Soho
25/09 The Many Saints of Newark
25/09 The Trial of the Chicago 7

Ο Σεπτέμβριος ανοίγει με το «Ήσυχο Μέρος 2» (ελπίζουμε ο τίτλος να μην περιγράφει τις αίθουσες), συνέχεια της ενδιαφέρουσας ταινίας του Τζον Κραζίνσκι που θα παρακολουθούσαμε κανονικά στα μέσα Μαρτίου. Την ίδια μέρα θα κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον για τους Beatles, ενώ μία εβδομάδα μετά το επόμενο κεφάλαιο του υπερ-επιτυχημένου franchise τρόμου «Το Κάλεσμα» θα καλέσει τους θεατές στη σκοτεινή αίθουσα. Στο τέλος του μήνα, η εξ αναβολής κυκλοφορία του νέου «Candyman» (στο σενάριό του έχει ανακατευτεί και ο Τζόρνταν Πιλ των «Τρέξε!», «Εμείς»), η νέα ταινία του Έντγκαρ Ράιτ «Last Night in Soho», το πρίκουελ των τηλεοπτικών «Sopranos» («The Many Saints of Newark») και η οσκαρικών προδιαγραφών ταινία του Άαρον Σόρκιν «The Trial of the Chicago 7», μας προετοιμάζουν για τι τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
02/10 Venom 2
09/10 Death on the Nile
09/10 The Witches
16/10 The French Dispatch
16/10 Halloween Kills

Η νέα all star cast ταινία του Γουές Άντερσον που προοριζόταν πιθανότατα για Κάννες και είχε καλοκαιρινή πρεμιέρα μεταφέρθηκε για μέσα Οκτώβρη ως το δυνατό (κι οσκαρικό;) χαρτί του μήνα. Μαζί της θα δούμε το σίκουελ του «Venom» με τον Τομ Χάρντι σε σκηνοθεσία Άντι Σέρκις, τη νέα διασκευή του μυθιστορήματος της Αγκαθα Κρίστι «Έγκλημα στο Νείλο» δια χειρός Κένεθ Μπράνα με τον ίδιο στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, την κινηματογραφική ανάγνωση των «Μαγισσών» του Ρόαλντ Νταλ από τον Ρόμπερτ Ζεμέκις και το καινούργιο κεφάλαιο της σειράς τρόμου «Halloween Kills», πάλι σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν που ανανέωσε δημιουργικά το franchise.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
06/11 Black Widow
20/11 Godzilla vs. Kong
25/11 No Time to Die

Η πολύπαθη περιπέτεια «No Time To Die» του Κάρι Φουκουνάγκα, η πρώτη των ταινιών που σήμανε το ντόμινο αναβολών εξαιτίας της πανδημίας, θα βρει «χρόνο» για την τελευταία εμφάνιση του Ντάνιελ Κρεγκ ως 007 τον Νοέμβριο, παρέα με την μαρβελική Σκάρλετ Γιοχάνσον που είδε τη «Black Widow» να μετακινείται από την Πρωτομαγιά στα τέλη φθινοπώρου και τη συνάντηση των κινηματογραφικών τεράτων «Godzilla vs. Kong». 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
11/12 Free Guy
18/12 Dune
18/12 Coming to America 2
18/12 West Side Story
23/12 Top Gun: Maverick
23/12 Tom and Jerry
25/12 Respect
25/12 The Last Duel
25/12 News of the World

Ο κατεξοχήν μήνας των μεγάλων πρεμιέρων και των οσκαρικών ταινιών φιλοξενεί γενναιόδωρα το 2020 το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ και το «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ στις δεδομένες τους ημερομηνίες παρέα με τα «Free Guy» και «Top Gun: Maverick» που μεταφέρθηκαν λόγω κορονοϊού. Η επιστροφή του Έντι μέρφι ως πρίγκιπα της Ζαμούντα («Coming to America 2»), η βιογραφία της Αρίθα Φράνκλιν («Respect»), το «News of the World» με τον Τομ Χανκς και η μεσαιωνική «Τελευταία Μονομαχία» του Ρίντλεϊ Σκοτ ολοκληρώνουν το κινηματογραφικό έτος 2020, μία χρονιά που πάτησε «παύση» και άλλαξε τα πάντα.