«My Salinger Year»: Αυτή είναι η ταινία έναρξης της φετινής Berlinale - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:44
24/1

«My Salinger Year»: Αυτή είναι η ταινία έναρξης της φετινής Berlinale

Τα γράμματα των θαυμαστών του διάσημου συγγραφέα Τζέι Ντι Σάλιντζερ είναι το θέμα της ταινίας που ανοίγει το φετινό φεστιβάλ στις 20 Φεβρουαρίου. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Συνεχίζοντας μια σειρά ανακοινώσεων σχετικών με το πρόγραμμα, το φεστιβάλ του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα την ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης που θα είναι το «My Salinger Year», το νέο φιλμ του Καναδού Φιλίπ Φαλαρντό («Ο Κύριος Λαζάρ», «Chuck»). Η ταινία που θα κανει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ, στις 20 Φεβρουαρίου, είναι μια συμπαραγωγή της Ιρλανδίας και του Καναδά, έχοντας ως πρωταγωνιστές τη Σιγκούρνι Γουίβερ, τη Μάργκαρετ Κουάλεϊ και τον Ντάγκλας Μπουθ.  

Στο «My Salinger Year» παρακολουθούμε μια νεαρή ποιήτρια (Κουάλεϊ) που δουλεύει ως γραμματέας σε εκδοτικό όμιλο  και είναι υπεύθυνη στο να απαντά τα γράμματα που στέλνουν οι θαυμαστές του Τζέι Ντι Σάλιντζερ, του συγγραφέα που είναι εκείνη την περίοδο το Νο1 όνομα του ομίλου. 

Ο Φαλαρντό είχε βρεθεί για πρώτη φορά στη Berlinale το 2009 με το φιλμ «It’s Not Me, I Swear!» το οποίο βραβεύτηκε στην κατηγορία Generation. «Είμαι ενθουσιασμένος που η ταινία μου θα ανοίξει τη φετινή Berlinale. Δε θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε καλύτερο μέρος. Το φεστιβάλ έχει ανοίξει στο παρελθόν με σπουδαία φιλμ από μεγάλους σκηνοθέτες και είναι τιμή μου που θα βρίσκομαι πλέον σε αυτή τη λίστα. Έχω ισχυρές αναμνήσεις από το φεστιβάλ, καθώς μια από τις ταινίες μου προβλήθηκε το 2009» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Την ανακοίνωση συνοδεύει και η δήλωση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, Κάρλο Τσατριάν  που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Φαλαρντό περιγράφει τον μικρό λογοτεχνικό κόσμο της Νέας Υόρκης των’90s με χιούμορ και μια γλυκιά νότα, χωρίς όμως να ξεχνάει τον 21ο αιώνα στον οποίο ζούμε ή τον ρόλο που παίζει η τέχνη στις ζωές μας.»

Το ΣΙΝΕΜΑ / cinemagazine.gr ταξιδεύει στο Βερολίνο με την Aegean Airlines και σας υπόσχεται καθημερινές, ζεστές ανταποκρίσεις. Το 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί 20 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2020.