Υποκλιθείτε! Πρώτο τρέιλερ για το σαιξπηρικό «The King» με Τιμοτέ Σαλαμέ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:12
27/8

Υποκλιθείτε! Πρώτο τρέιλερ για το σαιξπηρικό «The King» με Τιμοτέ Σαλαμέ

Μετά τους Κένεθ Μπράνα, Λόρενς Ολίβιε, ο Τιμοτέ Σαλαμέ διεκδικεί το θρόνο του «Henry V» για λογαριασμό του Ντέιβιντ Μισόντ.

Από τον Πάνο Γκένα

Το Netflix βρήκε τους υπηκόους του και ετοιμάζεται για πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Μισόντ που γνωρίσαμε από το εξαιρετικό «Animal Kingdom» υπογράφει το «The King», ταινία που βασίζεται σε μερικά από τα πιο γνωστά ιστορικά δράματα του Σαίξπηρ, τα «Βασιλιάς Ερρίκος ο Δ'» (μέρος 1 και μέρος 2) και «Βασιλίας Ερρίκος ο Ε'».. Μία από τις ερμηνευτικές αποκαλύψεις της προηγούμενης χρονιάς, ο νεαρός Τιμοτέ Σαλαμέ του «Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου» του Λούκα Γκουαντανίνο αλλά και του «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ, θα ανέβει στο θρόνο του Ερρίκου και μαζί του ο συμπαθέστατος Τζόελ Έτζερτον των «Υπέροχος Γκάτσμπι», «Loving», θα ξανασυναντήσει τον Μισόντ οχτώ χρόνια μετά το «Animal Kingdom».

Το λαμπερό καστ συμπληρώνουν ο Μπεν Μέντελσον («Rogue One», «Ready Player One») στο ρόλο του Ερρίκου Δ', ο Ρόμπερτ Πάτινσον, που συνεχίζει το σερί καλών επιλογών, και η Λίλι-Ρόουζ Ντεπ («Η Χορεύτρια», «Πλανητάριο») ως πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Ο Σαλαμέ αναλαμβάνοντας το ρόλο θα συγκριθεί με μεγαθήρια της βρετανικής σαιξπηρικής παράδοσης, μιας και τον ομώνυμο ρόλο έχουν υποδυθεί μεταξύ άλλων ο Λόρενς Ολίβιε και ο Κένεθ Μπράνα, σε ταινίες που σκηνοθέτησαν μάλιστα οι ίδιοι και έτυχαν μεγάλης κριτικής αποδοχής, φτάνοντας στα Όσκαρ. Το σενάριο του «The King» θα υπογράφουν ο σκηνοθέτης με τον Τζόελ Έτζερτον, ενώ ο Μπραντ Πιτ θα αναλάβει χρέη executive producer (είχε συνεργαστεί με τον Μισόντ στο «War Machine»).

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Εμπνευσμένο από τα σαιξπηρικά «Ερρίκος ο Δ'» και «Ερρίκος ο Ε'», ο Χαλ, ένας νεαρός, ντροπιασμένος πρίγκιπας, κληρονομεί το στέμμα και το τι σημαίνει να είσαι βασιλιάς, καθοδηγούμενος από τον μοναδικό, αληθινό του φίλο, τον Φάλσταφ.

«Γράψαμε τα Ερρίκος Δ' και Ερρίκος Ε' σαν ταινία εποχής, αλλά με δικό μας διάλογο. Για να το θέσω καλύτερα, είναι σαν το Game of Thrones να συναντά τον Σαίξπηρ», είχε δηλώσει ο Έτζερτον.

Ηγετικός, τολμηρός και στρατιωτικά ευφυής, ο Ερρίκος Ε’ ανέλαβε σε νεαρή ηλικία τη διακυβέρνηση της Αγγλίας, αποφασίζοντας να λήξει τη διαμάχη μεταξύ της χώρας του και της Γαλλίας. Μετά την πρώτη συντριβή στο κάστρο του Άρφλερ, ο αποδυναμωμένος αγγλικός στρατός αντιμετώπισε μία δύναμη που υπερτερούσε σημαντικά του στρατού του κι αυτό που ξεκίνησε ως μία παρακινδυνευμένη και προκλητική εκστρατεία, μετατράπηκε σταδιακά σε θρίαμβο.

Στην ταινία του 1944, η ανασύσταση της μάχης του Αζινκούρ αποτελεί υπόδειγμα κινηματογραφικού συντακτικού, οπότε οι Ντέιβιντ Μισόντ και Τιμοτέ Σαλαμέ (ο οποίος στα 22 του χρόνια θα είναι ο νεότερος Ερρίκος που έχουμε δει), θα πρέπει να ανταποκριθούν στα δύσκολα!

Ο «Βασιλιάς» θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές (φιλικό για το Netflix) Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. (Ενημερωθείτε για όλο το πρόγραμμα στο άρθρο Γαβράς, «Τζόκερ», Πολάνσκι και Σόντερμπεργκ στο πρόγραμμα του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας).

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε. Η ταινία θα προβληθεί σε επιλεγμένες αίθουσες και το Netflix μέσα στο φθινόπωρο. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Υποκλιθείτε! Πρώτο τρέιλερ για το σαιξπηρικό «The King» με Τιμοτέ Σαλαμέ
  • Υποκλιθείτε! Πρώτο τρέιλερ για το σαιξπηρικό «The King» με Τιμοτέ Σαλαμέ