Η Ναόμι Χάρις και ο Μπάρι Τζένκινς θέλουν να φτιάξουν το πρώτο spin-off του 007 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:21
22/10

Η Ναόμι Χάρις και ο Μπάρι Τζένκινς θέλουν να φτιάξουν το πρώτο spin-off του 007

Η Ιβ Μανιπένι ακολουθεί τον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ από την αρχή του κινηματογραφικού του ταξιδιού και η τελευταία ηθοποιός που την υποδύθηκε, η Ναόμι Χάρις, μίλησε για πρώτη φορά για ενδεχόμενο spin-off.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τα παλιότερα κινηματογραφικά franchises, βασισμένο στα βιβλία του Φλέμινγκ, αυτό του Τζέιμς Μποντ παραμένει παραδοσιακά προσωποκεντρικό ως σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει ρότα και επενδύσει σε ένα σύμπαν, φτιάχνοντας ξεχωριστές ταινίες ή σειρές για κάποιον από τους συνοδευτικούς χαρακτήρες των ταινιών. Πιθανά όμως να το κάνει. 

Η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπροκόλι έχει αντιληφθεί πως το «No Time to Die» θα σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής για τη σειρά ταινιών, και την οποία πιθανά να ακολουθήσει μια νέα αρχή βασισμένη σε ριζοσπαστικές ιδέες. Δεν είναι μόνο το φύλο του ήρωα, που μονοπολεί τη συζήτηση, αλλά και η επένδυση σε περισσότερους χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα αυτόν της Eve Moneypenny που υποδύθηκε με επιτυχία η Ναόμι Χάρις στα «Skyfall» και «Spectre». 

Η Χάρις βρέθηκε σε συνέντευξη για την προώθηση της ταινίας «Black and Blue» που βγαίνει την Παρασκευή στις ΗΠΑ και κουβέντα πήγε στο σύμπαν του 007 και την πιθανότητα «προαγωγής» της στο βασικό ρόλο. Και εκεί, η ίδια είπε κάτι που δεν είχε ακουστεί ως τώρα: «Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σχέδιο, γιατί υπάρχει μια άλλη ιδέα. Ο Μπάρι Τζένκινς έχει πει πως θα ήθελε πολύ να κάνει ένα spin-off με πρωταγωνίστρια τη Moneypenny, οπότε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Τον πέτυχα σε μια κουβέντα που είχε με τη Μπάρμπαρα Μπροκόλι για το θέμα, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμη. Ποτέ δε ξέρεις όμως.»

Αν συμβεί φυσικά κάτι τέτοιο, θα είναι επαναστατικό για το franchise και το ξεκίνημα μιας νέας πορείας σε αυτό, ενώ η πιθανότητα του να αναλάβει το spin-off ο Τζένκινς («Moonlight», «If Beale Street Could Talk») είναι μια ευπρόσδεκτη έκπληξη. Θυμίζουμε πως η Χάρις είναι συνολικά η έκτη ηθοποιός που υποδύεται τον ρόλο - πρώτη ήταν η Λόις Μάξγουελ στο «Dr. No» το 1962.