Ο Ντάνι Μπόιλ είναι ο επικρατέστερος σκηνοθέτης του νέου Μποντ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:58
21/2

Ο Ντάνι Μπόιλ είναι ο επικρατέστερος σκηνοθέτης του νέου Μποντ

Οι παραγωγοί του 007 θέλουν να επενδύσουν σε γνωστά ονόματα του χώρου και ο Μπόιλ φαίνεται να είναι η τελική τους επιλογή. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Λέγαμε χθες για την συνέντευξη του Κρίστοφερ Νόλαν, όπου ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι αυτός ο σκηνοθέτης του επόμενου φιλμ του Τζειμς Μποντ, αφήνοντας ως τελικούς υποψήφιους από μια αρχική λίστα που είχε διαρρεύσει τους Γιαν Ντεμάνζ («'71») και Ντέιβιντ Μακένζι («Hell or High Water»). Η απόφαση από τους παραγωγούς του Μποντ αναμένεται να παρθεί σύντομα καθώς ο χρόνος πλέον αρχίζει να πιέζει για την προετοιμασία της νέα ταινίας, όμως είναι πολύ πιθανό να μην είναι τελικά κάποιος από τους 2 που αναφέρθηκαν.

Σύμφωνα με το Variety, αν και δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση ακόμη, η MGM και οι παραγωγοί του franchise κλίνουν προς το όνομα-έκπληξη του Ντάνι Μπόιλ, που μέχρι τώρα δεν είχε ακουστεί ως ενδεχόμενο. Ο γνωστός βρετανός σκηνοθέτης, έχοντα κερδίσει Όσκαρ στο παρελθόν με το «Slumdog Millionaire» ταιριάζει στις απαιτήσεις του στούντιο που θέλει ένα γνωστό όνομα με γερό βιογραφικό πίσω του για να αναλάβει τη σκηνοθεσία. 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα καταλήξει αυτή η ιστορία, καθώς στο παρελθόν ο Μπόιλ είχε δηλώσει πως δε θα τον ενδιέφερε ένα τέτοιο φιλμ. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει το 2013 πως προτιμά τις ταινίες με μικρότερο και συγκεκριμένο bufget γιατί έτσι απαιτούνται από αυτόν περισσότερες ιδέες και καινοτομίες ώστε να μοιάζουν ακριβότερες, μια διαδικασία που του αρέσει πάρα πολύ. Από τότε βέβαια έχει περάσει μια πενταετία και μετά τη μέτρια πορεία της συνέχειας του «Trainspotting», ο Μπόιλ μπορεί να το ξανασκεφτεί.

Συμπτωματικά πάντως, ο Μπόιλ είχε μια μικρή επαφή με τον ήρωα και με τον ηθοποιό του, Ντάνιελ Κρεγκ,  στο παρελθόν όταν σκηνοθέτησε για τις ανάγκες της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το μικρού μήκους φιλμ όπου ο Μποντ πηγαίνει στο παλάτι και συνοδεύει τη Βασίλισσα ως το στάδιο για να κηρύξει την έναρξη.

Θυμίζουμε ότι σύντομα ο Ντάνι Μπόιλ θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για την ιστορία της απαγωγής του εγγονού του Τζον Πολ Γκέτι, στο τηλεοπτικό «Trust».