Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις ετοιμάζεται να αναλάβει τον νέο «Πινόκιο» της Ντίσνεϊ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:05
21/10

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις ετοιμάζεται να αναλάβει τον νέο «Πινόκιο» της Ντίσνεϊ

Η Ντίσνεϊ στήνει εδώ και καιρό μια live action εκδοχή του κλασικού παραμυθιού, έχει αλλάξει ήδη δύο σκηνοθέτες και φαίνεται να τα βρίσκει τελικά με τον βετεράνο Ζεμέκις.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

H εξαιρετική δουλειά που έκανε στα 2 «Πάντινγκτον» ο Πολ Κινγκ, τον έφερε κοντά στα μεγάλα στούντιο των ΗΠΑ για νέες φιλόδοξες παραγωγές. Στις αρχές της χρονιάς μαθεύτηκε η συμφωνία του με τη Warner για το reboot του «Willy Wonka», ενώ λίγο μετά ήρθε η σειρά της Ντίσνεϊ, που εξακολουθεί να στραγγίζει τον κλασικό κατάλογό της με live action μεταφορές των κινούμενων σχεδίων της. 

Ο Κινγκ λοιπόν ήταν ο εκλεκτός της εταιρίας για το «Πινόκιο», ένα project με το οποίο ασχολήθηκε πολύ ο Σαμ Μέντες αλλά τελικά αποχώρησε το Νοέμβριο του 2017. Ο Κινγκ ανακοινώθηκε πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου, όμως στις αρχές του 2019 αποχώρησε και αυτός για άγνωστους λόγους, με την εταιρία να παγώνει για λίγο το σχεδιασμό. Κάπου τότε είχε ακουστεί και το νέο για τον Τομ Χανκς στο ρόλο του Τζεπέτο, κάτι που επίσης δεν προχώρησε.

Κάπου εδώ μπαίνει το όνομα του Ρόμπερτ Ζεμέκις που αυτό τον καιρό ασχολείται με τη νέα μεταφορά του βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ, «Οι Μάγισσες», έχοντας όμως τελειώσει τα γυρίσματα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το στούντιο για να αναλάβει τον μικρό ξύλινο ψεύτη. Η ταινία βασίζεται στην κλασική ιστορία του 1883, στην οποία ένας ξυλουργός κατασκευάζει μια μαριονέτα που ζωντανεύει μαγικά και επιθυμεί να γίνει πραγματικό αγόρι, αποτελούσε ανέκαθεν ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ανάλογο. Η πιο γνωστή μεταφορά είναι η ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ το 1940, ενώ η πιο πρόσφατη, η καταστροφική εκδοχή του Ρομπέρτο Μπενίνι το 2002.

Θυμίζουμε πως πέρα από αυτόν της Ντίσνεϊ, είναι έτοιμος ο «Πινόκιο» του Ματέο Γκαρόνε, ενώ εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει και ένας τρίτος, πολύ πιο σκοτεινός, από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για λογαριασμό του Netflix.