Ο Τζιμ Κάρεϊ μιλά για την κατάθλιψή του: «Δεν με πνίγει πια» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:20
24/11

Ο Τζιμ Κάρεϊ μιλά για την κατάθλιψή του: «Δεν με πνίγει πια»

Ο σπουδαίος κωμικός επιστρέφει με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Jim & Andy: The Great Beyond» και μιλά με αισιοδοξία, μετά από μία μακρά περίοδο κατάθλιψης.

Από τον Πάνο Γκένα

Όλοι γνωρίζουν τον Τζιμ Κάρεϊ της «Μάσκας», του «Ντετέκτιβ Ζώων» και του «Ηλίθιος και Πανηλίθιος». Επίσης όλοι αναγνώρισαν την ποιότητα των δραματικών του ερμηνειών στα «Truman Show» και «Άνθρωπος στο Φεγγάρι». Αυτό που δεν γνωρίζουν όλοι είναι πως εδώ και χρόνια, ο Κάρεϊ αντιμετωπίζει γενναία μία μακρά περίοδο κατάθλιψης, από τις οποίες αποδρά «καλλιτεχνικά».

«Παραδέξου το, δεν έχει κανένα νόημα το ότι βρισκόμαστε εδώ». Στις αρχές Σεπτέμβρη ο Κάρεϊ είχε δημιουργήσει αίσθηση όταν με το «υπαρξιακό» του χιούμορ έφερε σε αμηχανία μια δημοσιογράφο του E! στο κόκκινο χαλί, που πίστευε ότι θα του αποσπούσε 2-3 τυπικά, χωρίς κανένα νόημα, λόγια. Λίγες βδομάδες πριν είχε κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «I Needed Color», που αποκάλυπτε τη «μάσκα» ενός εξαιρετικού καλλιτέχνη. Ο Τζιμ Κάρεϊ δεν έχει πλέον διάθεση να κρυφτεί από κανένα και σε μία ειλικρινή ενδοσκόπηση της καριέρας του, εμπνέει με ειλικρίνεια.

Οι δηλώσεις του στο Ε!

Το ντοκιμαντέρ «I Needed Color»

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει για την κατάθλιψή του εδώ και χρόνια. Το 2004 είχε δηλώσει στο CBS ότι «νιώθω να ζω σε ένα επίπεδο απελπισίας». Τώρα και με αφορμή την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Jim & Andy: The Great Beyond» στο Netflix, το οποίο χρονογραφεί το ιστορικό της μεταμόρφωσής του σε Άντι Κάουφμαν για το «Άνθρωπος στο Φεγγάρι», επέστρεψε στο θέμα της κατάθλιψης, σχολιάζοντας πως έχει υποχωρήσει και μερικές φορές «νιώθω ευτυχής».

Στη συνέντευξή του που δόθηκε στο iNews, συμπλήρωσε ότι «Σε αυτό το σημείο, δεν έχω κατάθλιψη. Δεν υπάρχει η εμπειρία της κατάθλιψης. Συμβαίνει χρόνια, αλλά τώρα, όταν έρχεται η βροχή, βρέχει. Αλλά δεν μένει. Δεν μένει αρκετό καιρό ώστε να με βυθίσει και δεν με πνίγει πια».

Αναζητήστε το «Jim & Andy: The Great Beyond» και ανακαλύψτε εκ νέου τον ηθοποιό Τζιμ Κάρεϊ.

Διαβάστε ακόμη
Η αιώνια λιακάδα δυο καθαρών μυαλών! Νέα συνεργασία Κάρεϊ-Γκοντρί