Χειρόφρενο (και αλλαγή πορείας) της Ντίσνεϊ για την σειρά του Όμπι-Ουάν Κενόμπι - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:15
24/1

Χειρόφρενο (και αλλαγή πορείας) της Ντίσνεϊ για την σειρά του Όμπι-Ουάν Κενόμπι

Θυμάστε που σας λέγαμε για την επιστροφή του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ως Όμπι-Ουάν Κενόμπι για λογαριασμό του Disney+; Μαζικές απολύσεις κι επιστροφή στα σχέδια επί χάρτου για την, μάλλον θορυβημένη, εταιρεία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Όχι ότι οι στρατιές των οπαδών δεν έχουν συνηθίσει το παρασκηνιακό δράμα στον Πόλεμο των Άστρων και τα franchise παιδιά του. Και πολλές φορές γυρίσματα εκ νέου έγιναν, και τελευταία στιγμής απολύσεις και προσλήψεις σκηνοθετών και απ' όλα. Έτσι και τώρα, σε μια πολυαναμενόμενη σειρά για τον ντισνεϊκό δίαυλο, μαζεύτηκαν τα μεγάλα κεφάλια (λέγε με Κάθλιν Κένεντι από την Lucasfilm) διαπιστώθηκε πως το σενάριο δεν έλεγε τίποτα καινούργιο - θύμιζε το «Mandalorian» - και τραβήχθηκε χειρόφρενο βιαίως και εντυπωσιακώς.

Έτσι ο Ιρανός σεναριογράφος Χοσέιν Αμινί («Drive», υποψήφιος για Όσκαρ στα «Φτερά του Έρωτα») απολύθηκε, συνεργεία και σκηνικά καπούτ και το όλο πράγμα πάει για γράψιμο από την αρχή. Τα καλά στην υπόθεση είναι δύο. Το πρώτο ότι ο ΜακΓκρέγκορ είναι στο όχημα και η Ντέμπορα Τσόου (σκηνοθέτις και επεισοδίων του «Mandalorian») επίσης, και το δεύτερο ότι η εταιρεία φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει με το σχέδιο παρά να το ακυρώσει όπως υποτέθηκε αρχικά. Πρόθεση των παραγωγών επίσης φαίνεται να είναι η συμπύκνωση των επεισοδίων από έξι σε τέσσερα.

Εμείς από την πλευρά μας, στο έλεος της καχυποψίας μας, να πούμε ότι πρέπει να έχει εγκατασταθεί κάμποσος εκνευρισμός στους διαδρόμους της εταιρείας μετά τις (αναλογικά) απροσδόκητες εισπράξεις του πολυαναμενόμενου τελευταίου μέρους της σειράς και μια διάχυτη αίσθηση σε οπαδούς και κριτική ότι αυτό δεν ήταν φινάλε αντίστοιχο του αναμενομένου μιας τέτοιας saga.

Ποιος είπε ότι οι ταινίες-προϊόντα υπέρμετρης στουντιακής μέριμνας βγαίνουν πάντα αλάνθαστες;