Τρέιλερ «Official Secrets»: Η Κίρα Νάιτλι προσπαθεί να αποτρέψει έναν πόλεμο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:55
14/6

Τρέιλερ «Official Secrets»: Η Κίρα Νάιτλι προσπαθεί να αποτρέψει έναν πόλεμο

Πολιτικό θρίλερ βγαλμένο από τα 70ς, με τη Νάιτλι ως υπάλληλο να βρίσκεται μπροστά σε μια κυβερνητική σκευωρία που οδήγησε στη δυτική εισβολή στο Ιράκ. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Δύο πολιτικά θρίλερ ξεχώρισαν στο φετινό φεστιβάλ του Sundance, με κοινό θέμα τις υπόγειες πράξεις στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης στην εποχή μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Ενω το «The Report» με τον Άνταμ Ντράιβερ είχε ως θέμα την αμφιλεγόμενη τακτική ανακρίσεων που ακολούθησε η χώρα, το «Official Secrets» βάζει μπροστά την Κίρα Νάιτλι που ως μεταφράστρια βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη αποκάλυψη σχετική με τον πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ.

Συγεκριμένα, η ταινία έχει όλα τα στοιχεία ενός κλασικού κατασκοπικού θρίλερ βγαλμένου από τα 70ς, καθώς σχολιάζει την πιθανότητα μιας μεγάλης διακυβερνητικής απάτης με σκοπό το ξεκίνημα ενός πολέμου. Η Νάιτλι εργάζεται ως μεταφράστρια στο κέντρο επικοινωνιών της βρετανικής κατασκοπίας και βλέπει μια σειρά από mail τα οποία αποκαλύπτουν κατασκοπία προς μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με σκοπό να πιεστούν και να οδηγηθούν, μέσα από ψευδώς στοιχειοθετημένες αποδείξεις, στην απόφαση να εισβάλλουν στο Ιράκ. 

Η ταινία τοποθετείται χρονικά στο 2003 και είναι αποτέλεσμα μιας σειράς αποκαλύψεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια, για το πόσο «αναγκαία» ήταν τελικά η εισβολή. Το εντυπωσιακό καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι Ματ Σμιθ, Μάθιου Γκουντ, Ρέιφ Φάινς και Ρις Ιφάνς. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.