Τρέιλερ «The Old Man and the Gun»: Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην τελευταία ερμηνεία της καριέρας του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:51
24/8

Τρέιλερ «The Old Man and the Gun»: Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην τελευταία ερμηνεία της καριέρας του

Η ταινία του Ντέιβιντ Λόουερι θα ρίξει αυλαία στον κινηματογραφικό θρύλο ενός απόλυτου σταρ και ανήσυχου καλλιτέχνη.

Από τον Πάνο Γκένα

Με μία καριέρα που μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες, ο Ρέντφορντ έχει συμμετοχές σε μερικές από τις καλύτερες ταινίες του σινεμά («Το Κεντρί»), έχει βραβευτεί με Όσκαρ ως σκηνοθέτης («Συνήθεις Άνθρωποι»), αποτελεί μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στην Αμερική σύμφωνα με το περιοδικό TIME και έδωσε φωνή στο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο με την ίδρυση του φεστιβάλ του Sundance.

Στα 82 του χρόνια αποφάσισε να «κλείσει» το κεφάλαιο υποκριτική με το «The Old Man and the Gun» του Ντέιβιντ Λόουερι, ταινία που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε κάποιο από τα προσεχή φεστιβάλ Βενετίας ή Τορόντο. Ο ηθοποιός είχε ανακοινώσει τη συνταξιοδότησή του το 2016, λέγοντας πως είχε δυο ακόμη σχέδια πριν πει επισήμως «αντίο σε όλ' αυτά». 

Μετά το «Our Souls at Night» του Netflix, ταινία που σηματοδότησε την επανένωσή του με τη Τζέιν Φόντα σχεδόν 50 χρόνια μετά το «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο», ο Ρέντφορντ στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του θα υποδυθεί τον Φόρεστ Τάκερ, τον άνθρωπο που δραπέτευσε από τη φυλακή σε ηλικία 70 χρονών, αλλά συνέχισε να οργανώνει ληστείες.  Ο Φόρεστ Σίλβα «Γούντι» Τάκερ γεννήθηκε το 1920 και πρωτομπήκε στη φυλακή σε ηλικία 15 χρονών. Κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή 18 επιτυχημένες φορές, ενώ έκανε άλλες 12 απόπειρες. Το 2003, ένα χρόνο πριν πεθάνει, το New Yorker αφιέρωσε ένα άρθρο με τον τίτλο «The Old Man and the Gun», που περιέγραφε την τελευταία ληστεία τράπεζας του Τάκερ. Αν και στην ηλικία των 79 χρονών, ο Τάκερ είχε ληστέψει 4 τράπεζες της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί για 13 χρόνια. Πέθανε στις 29 Μαΐου 2004 στη φυλακή.

Στο «The Old Man and the Gun» συμπρωταγωνιστούν η Σίσι Σπέισεκ και ο Κέισι Άφλεκ, ο οποίος ξανασυναντά τον Λόουερι μετά το μελαγχολικό «A Ghost Story», ενώ ο Ρέντφορντ είχε συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη και στη live κινηματογραφική εκδοχή του «Pete’s Dragon».

Η ταινία «The Old Man and the Gun» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες 5 Οκτωβρίου. Δείτε το νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ «The Old Man and the Gun»: Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην τελευταία ερμηνεία της καριέρας του
  • Τρέιλερ «The Old Man and the Gun»: Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην τελευταία ερμηνεία της καριέρας του