«Ένα Βήμα Πριν Γίνεις Άγιος»: Η νέα ελπίδα του νέου ρουμανικού σινεμά διαγωνίζεται απόψε για τη Χρυσή Αθηνά - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:20
23/9

«Ένα Βήμα Πριν Γίνεις Άγιος»: Η νέα ελπίδα του νέου ρουμανικού σινεμά διαγωνίζεται απόψε για τη Χρυσή Αθηνά

Το «Ένα Βήμα Πριν Γίνεις Άγιος» προβάλλεται σήμερα στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1 (21:45, 23/09) στο πλαίσιο του τμήματος Διεθνές Διαγωνιστικό των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας. Διαβάστε περισσότερα για το τμήμα εδώ και κλείστε τα εισιτήριά σας online στο viva.gr.

Δεκαετία του '70. Μετά την παρέμβαση των γονιών του, ο νεαρός Γκάμπριελ θα περάσει ως επιλαχών στην Ανώτατη Ιερατική Σχολή. Με την είσοδό του στο ίδρυμα, μαζί με τρεις ακόμη αντιδραστικούς πρωτοετείς μαθητές, έρχεται σε μέχρις εσχάτων σύγκρουση με ένα μακιαβελικό αρχιερέα, που πίσω από το σεβάσμιο προσωπείο του υπηρετεί ένα ολόκληρο άντρο διαπλοκής και συγκαλυμμένης διαφθοράς. Ο ανατέλλοντας αστέρας του ρουμανικού σινεμά σκαλίζει τα βιώματά του σε μια επικών διαστάσεων και αφηγηματικής δεξιοτεχνίας ιστορία ενηλικίωσης και νεανικής ανυπακοής.

Αφηγηματικά στιβαρό, σκηνοθετημένη με σιγουριά βετεράνου, το ημιαυτοβιογραφικό ντεμπούτο του Σάντου συμπυκνώνει σε 150 χορταστικά λεπτά όσα έζησε ο ίδιος στην ιερατική σχολή. Με το (καλοδεχούμενο) θράσος να συστήνεται ως ένας έτοιμος δημιουργός μέσα από ένα μικρό έπος για την διαπλοκή στα θεμέλια του πλέον σεβάσμιου θεσμού στη Ρουμανία, μάλλον δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος ο Κρίστιαν Μουγκίου επιλήφθηκε της περίπτωσής του και ανέλαβε την παραγωγή της επόμενής του ταινίας.

Το «Ένα Βήμα Πριν Γίνεις Άγιος» προβάλλεται σήμερα στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1 (21:45, 23/09) στο πλαίσιο του τμήματος Διεθνές Διαγωνιστικό των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας.