Oscars 2019: Η γνώμη του ΣΙΝΕΜΑ για τις υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ Καλύτερης ταινίας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:02
18/2

Oscars 2019: Η γνώμη του ΣΙΝΕΜΑ για τις υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ Καλύτερης ταινίας

Τα κινηματογραφικά χαρτιά είναι ανοιχτά και 8 ταινίες διεκδικούν το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας. Λίγες μέρες πριν μάθουμε ποια θα είναι αυτή που θα βραβεύσει η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου, το ΣΙΝΕΜΑ συγκεντρώνει τις κριτικές των συντακτών του για τις οσκαρικές ταινίες της χρονιάς.

«Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου
Από τον Πάνο Γκένα ★★★★

Φιλάρεσκα παιχνίδια εξουσίας, μοιραία θύματα στα παιχνίδια του έρωτα και θλιβερές απώλειες στο παιχνίδι της ζωής, «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου είναι μία παρτίδα πολλαπλών κινηματογραφικών παιχνιδιών στη σταθερά ανοδική πορεία του Έλληνα σκηνοθέτη. Περισσότερα εδώ.

«Η Παρείσφρηση» του Σπάικ Λι 
Από τον Λουκά Κατσίκα ★★★

Με την καλύτερη ταινία του εδώ και πολύ καιρό, ο Σπάικ Λι διηγείται μια εξωφρενική, όμως πέρα για πέρα αληθινή ιστορία που συνέβη στην Αμερική των seventies μέσα από έναν πανίσχυρο συνδυασμό κωμωδίας, αστυνομικής δράσης, πολιτικού ακτιβισμού και ρητορείας ο οποίος του κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ Καννών. Περισσότερα εδώ.

«Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν
Από τον Πάνο Γκένα ★★★★1/2

Μία αναγκαία υπενθύμιση πως η ιστορία μας και η Ιστορία συμβαδίζουν, το κινηματογραφικό λεύκωμα του «Roma» χωρά τις ασπρόμαυρες μνήμες του Κουαρόν με έναν τίτλο που παραπέμπει στην ομώνυμη γειτονιά που μεγάλωσε και ταυτόχρονα επισφραγίζει με το προσωνύμιο της «αιώνιας πόλης» κι ένα χρονογράφημα αναταραχών της Πόλης του Μεξικού, μιας πόλης «ρωμαϊκών» διαστάσεων στα μάτια του σκηνοθέτη. Σίγουρα και μιας πόλης επικών τραγωδιών. Περισσότερα εδώ.

«Το Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι
Από τον Λουκά Κατσίκα ★★★

Χάρη στην ασταμάτητα ενδιαφέρουσα αντιπαράθεσή τους, στο τρυφερό σκηνοθετικό βλέμμα του Φαρέλι και σε ένα σενάριο που μπορεί να στερείται λεπτότητας και βάθους, όμως ξέρει να απωθεί τους συναισθηματισμούς και τις χοντροκοπιές, το «Πράσινο Βιβλίο» μεταμορφώνει μια προβλέψιμη φόρμουλα σε ένα καλοπροαίρετο και γενναιόδωρο φιλμ. Περισσότερα εδώ.

«Black Panther» του Ράιαν Κούγκλερ
Από τον Πάνο Γκένα ★★★

Με βασικό πυρήνα το χρέος της τοπικής κληρονομιάς και την ανάληψη των ευθυνών σε παγκόσμια κλίμακα, ο «Black Panther» αφήνει οικουμενικό αποτύπωμα, γεμάτο χρώμα, χιούμορ και δράση. Ακούστε τον να βρυχάται. Περισσότερα εδώ.

«Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ
Από τον Νεκτάριο Σάκκα ★★

Ο Ράμι Μάλεκ αγγίζει το τέλειο στο ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι, σε μία βιογραφία που πέραν από την ομολογουμένως εντυπωσιακή οπτικοακουστική αναβίωση του μεγαλείου των Queen, δεν ηλεκτρίζει το ίδιο με την απίθανη ερμηνεία του αιγυπτιακής καταγωγής Αμερικανού ηθοποιού. Περισσότερα εδώ.

«Ένα Αστέρι Γεννιέται» του Μπράντλεϊ Κούπερ
Από τον Πάνο Γκένα ★★

Παρα το αδιαμφισβήτητο star quality των δυο πρωταγωνιστών, την ειλικρίνεια των προθέσεων και την αποδεδειγμένη διαχρονικότητα του θέματος, δυστυχώς η ταινία θυσιάζει κάθε διάθεση πρωτοτυπίας στην υπηρεσία ενός παλιομοδίτικου μελοδράματος. Περισσότερα εδώ.

«Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία» του Άνταμ ΜακΚέι 
Από τον Λουκά Κατσίκα ★1/2

Αν ο Όλιβερ Στόουν ή ο Μάικλ Μουρ, οι δυο μεγαλύτεροι προβοκάτορες του μοντέρνου σινεμά, αναλάμβαναν να γράψουν κωμικά σκετς πολιτικής αιχμής για λογαριασμό της εκπομπής Saturday Night Live, το αποτέλεσμα δεν θα απείχε πολύ από αυτή την αυτάρεσκη σάτιρα που διερευνά επιφανειακά μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης αμερικανικής πολιτικής. Περισσότερα εδώ.

κεντρική photo: Jason Hoffman

Μείνετε συντονισμένοι στο cinemagazine.gr για την κάλυψη των φετινών βραβείων Όσκαρ με καθημερινά θέματα, νέα, αφιερώματα και προβλέψεις! Η COSMOTE TV φέρνει τη λάμψη των φετινών Όσκαρ στην Ελλάδα και θα μεταδώσει αποκλειστικά τη μεγάλη κινηματογραφική βραδιά στις 24 Φεβρουαρίου!